Gyengén teljesített a legendás Pajtás önkiszolgáló, ezért zárta be a Junior

Több 444 videó?
Szeretném

Valósággal sokkolta a szocreál-kádárista nosztalgiahelyek rajongóit, hogy a budai Pajtás önkiszolgáló üzletvezetője hétfőn kiírta a Facebookra: a tulajdonos váratlanul közölte vele, jövő hétfőn már nem nyitnak ki, bezárják az éttermet.

A 444 úgy tudja, hogy egyes törzsvendégek emailkampányba kezdtek a vendéglátóhely tulajdonosánál, hogy maradjon meg a Pajtás.

A tulajdonos Junior Zrt. nem adott semmiféle magyarázatot a lépésre a saját dolgozóinak, ezért kérdéseket küldtem nekik, amire most nyilatkozattal válaszoltak.

Az alaphelyzet felvázolása után

A Junior Zrt. alapos megfontolás után 2017. június 30-ával bezárja a Vízivárosban található Pajtás Éttermet. Az intézmény több évtizedes működés után műszaki és gasztronómiai megújításra szorul.

a közlemény két érdemi okot említ: a cég profiltiszítását és a Pajtás rossz üzleti eredményeit:

A Junior Zrt. vezetése nehéz szívvel döntött a Pajtás Étterem bezárása mellett. Mivel a vállalat elsősorban közétkeztetéssel foglalkozik, a kiskereskedelmi vendéglátáshoz tartozó étterem nem illeszkedik a fő tevékenységéhez. A Pajtás az elmúlt évek során egyre gyengébb eredménnyel működött, így kényszerű, de ésszerű döntés született.

Utána bővebben is kifejtik, hogy nem akarnak egyedi éttermekkel bíbelődni:

A Junior Zrt. majd 300 dolgozója naponta 40.000 adag ételt állít elő Budapesten, Pest és Békés megyében. A cég vezetésének elsődleges feladata, hogy a nagyközönséget kiszolgáló közétkeztetést hosszú távon, gazdaságosan működtesse. A kiskereskedelmi vendéglátás fejlesztése egyelőre nem egyeztethető ezzel, ezért szükségszerű és felelős lépés az étterem bezárása.

A lehetőség azonban a jelek szerint megmarad, hogy valaki más átvegye a Pajtást:

A cégcsoport minden munkatársa köszöni a vendégek eddigi hűségét és szeretetét és reméli, hogy a közeljövőben akad majd olyan eltökélt üzemeltető, aki a Pajtás Étterem szellemiségét megtartva, az elengedhetetlen felújítás után ismét megnyitja a vendéglőt.