Leállt a MÁV informatikai rendszere

közlekedés
2017 június 28., 11:00
comments 112

Szerdán dél előtt egy időre leállt a MÁV informatikai rendszere, elérhetetlen volt a honlap, nem működtek az állomásokon lévő jegyautomaták, nem tudták az interneten foglalt jegyeket kiadni a pénztárakban. Először mindenki a Petya (vagy NemPetya) zsarolóvírusra tippelt, de a vasúttársaság illetékesei az IHO-nak azt mondták, hogy

„a MÁV Szolgáltató Központ tápkábelét vágták el egy építkezésen a Krisztina téren. A szakemberek folyamatosan élesztik újjá a rendszereket.”


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.