Rétvári: A kormány a devizahiteleket és a gyermekéhezést is felszámolta

gazdaság
2017 július 01., 17:42
comments 327

Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó 2015-ben azt mondta, „ma Magyarországon éhező gyerekek szociológiai értelemben azonosítható sokasága nem létezik”, azaz nincs már rendszerszintű gyermekéhezés.

Most az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdést intézett Rétvári Bencének, azt akarta tudni: „Egyetért Ön Hegedűs Zsuzsa, egy millió forintot kereső tanácsadó kijelentésével, miszerint Magyarországon már nincs gyermekéhezés?”

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén 2016 május 23-án.
photo_camera Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára az Országgyűlés plenáris ülésén 2016 május 23-án. Fotó: Kovács Tamás/MTI

Az Emmi parlamenti államtitkára majdnem 1,5 oldalas írásbeli választ adott, aminek a lényege:

„Szemben az MSZP vezette kormányokkal, mely a bankokat tömte a szegény családok devizahiteles törlesztőrészleteivel ez a Kormány mind a devizahiteleket, mind a gyermekéhezést felszámolta.”

(via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.