Túl sokan cigiznek a magyar női kéziválogatottban

A Nemzeti Sport Hosszabbítás című mellékletének adott nagyinterjút a magyar női kézilabdaválogatott edzője, a dán Kim Rasmussen, aki már kétszer vezette legjobb 4 közé a lengyel válogatottat, BL-t nyert a Győr ellen a Bukaresttel, mielőtt Magyarországra szerződött. 

Egy éve vezeti a legjobb magyar női kéziseket, most ebből az apropóból beszélt a sportlapnak tapasztalatairól. Az Index szemlézte az interjút. 

Rasmussen arról beszél az interjúban, hogy a magyar játékosok képzettebbek mint a lengyelek, de a küzdőszellem utóbbi csapatnál erősebb volt. A mindent elsöprő győzni akarás hiányzik a magyar válogatottból, ráadásul páratlan sérüléshullám sújtotta a csapatot. (Így is kijutottunk a világbajnokságra a szlovákok ellen, de a selejtezők során a lengyelektől kikaptunk.

Rasmussen azt mondja, meglepődött, mennyien dohányoznak még a válogatottban. Ezzel valószínűleg nincs egyedül. Beszélt arról is, hogy az északi válogatottak, hollandok, norvégok a szabadidejükben is edzeni járnak. Problémának látja, hogy két vb-selejtezőn is még mindig a már 34 éves Görbicz Anitának kell hátán vinnie a csapatot.

A világbajnokság decemberben lesz Németországban. A csoportunkban a svédekkel, norvégokkal, argentinokkal, csehekkel és a lengyelekkel találkozunk majd. (Index via Nemzeti Sport)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.