Hihetetlen: jövőre startol az elektronikus jegyrendszer Budapesten

A BKK tájékoztatására hivatkozva számol be a Világgazdaság hétfői száma az örömhírről: 

többszöri csúszás után a nyár végén elkezdik telepíteni Budapesten az elektronikus jegyek használatához szükséges beléptetőkapukat. Jövőre indul az éles üzem.

A lap szerint a nyár végén telepítik a Deák Ferenc tér metróállomáson az első beléptetőkapukat, valamint az érvényesítő készülékeket a H6-os HÉV Közvágóhíd végállomásán. Ezeken a pontokon teszteli majd éles környezetben a BKK a beléptetőkapuk funkcionális működését és az eszközök háttérrendszerekkel való kommunikációját. A folytatásban véglegesítik a kártyakibocsátás részleteit, majd elkezdődik a jegykezelő eszközök telepítése. A Világgazdaság szerint 2018 elejétől fokozatosan indul a rendszer. 

Emlékezetes: a 2015-ben kiírt közbeszerzést sikerül úgy kiírni, hogy a rendszerüzemeltető szoftvert nem rendelte meg a BKK. A projekt azóta folyamatosan csúszik és drágul.

Az elektronikus jegyrendszer teljes költsége az ötéves üzemeltetési költségekkel együtt 36,2-ről 36,8 milliárd forintra nőtt. Miközben a cég teljes jegyárbevétele 63,7 milliárd volt tavaly.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.