Hihetetlen: jövőre startol az elektronikus jegyrendszer Budapesten

A BKK tájékoztatására hivatkozva számol be a Világgazdaság hétfői száma az örömhírről: 

többszöri csúszás után a nyár végén elkezdik telepíteni Budapesten az elektronikus jegyek használatához szükséges beléptetőkapukat. Jövőre indul az éles üzem.

A lap szerint a nyár végén telepítik a Deák Ferenc tér metróállomáson az első beléptetőkapukat, valamint az érvényesítő készülékeket a H6-os HÉV Közvágóhíd végállomásán. Ezeken a pontokon teszteli majd éles környezetben a BKK a beléptetőkapuk funkcionális működését és az eszközök háttérrendszerekkel való kommunikációját. A folytatásban véglegesítik a kártyakibocsátás részleteit, majd elkezdődik a jegykezelő eszközök telepítése. A Világgazdaság szerint 2018 elejétől fokozatosan indul a rendszer. 

Emlékezetes: a 2015-ben kiírt közbeszerzést sikerül úgy kiírni, hogy a rendszerüzemeltető szoftvert nem rendelte meg a BKK. A projekt azóta folyamatosan csúszik és drágul.

Az elektronikus jegyrendszer teljes költsége az ötéves üzemeltetési költségekkel együtt 36,2-ről 36,8 milliárd forintra nőtt. Miközben a cég teljes jegyárbevétele 63,7 milliárd volt tavaly.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.