New Jersey kormányzója a hétvégére lezáratta a nyilvános strandokat, majd a családdal elment az üres strandra egy jót napozni

külföld
2017 július 03., 06:41
comments 42
Chris Christie, New Jersey kormányzója egyike volt azon keveseknek, akik hangosan kiálltak Donald Trump mellett az elnökválasztási kampány alatt.
photo_camera Chris Christie, New Jersey kormányzója egyike volt azon keveseknek, akik hangosan kiálltak Donald Trump mellett az elnökválasztási kampány alatt. Fotó: Shawn Thew/dpa/AFP

New Jersey kormányzója, Chris Christie egy költségvetési vita miatt a hétvégére teljesen lezáratta a közparkokat és a nyilvános strandokat.

link Forrás

A függetlenség napja előtti ünnepi hétvégét így a lakosság nem nagyon élvezhette az ingyenes strandokon, amiket az odavezető útra helyezett blokádok miatt meg sem tudtak közelíteni.

Illetve valakinek mégis sikerült: Chris Christie és családja kihasználta az alkalmat, és leugrott pihenni az üres Island Beach State Parkra.

link Forrás

A magyarázat erre az volt, hogy a kormányzónak saját rezidenciája van Island Beach-en, míg másoknak nincs, tehát ha valaki ilyenkor is akar strandolni, menjen el kormányzónak. ;-)

Úgy tűnik egyébként, hogy Christie nem tudta, hogy lefotózták, ugyanis néhány órával később egy újságírói kérdésre azt mondta, nem napozott aznap. Később a szóvivője, Brian Murray azzal próbálta menteni a menthetőt, hogy a családjával, mielőtt bement az irodába dolgozni, Christie valóban tett egy rövid kitérőt a strandra, de nem napozott, „volt rajta egy baseballsapka”.

link Forrás

Ilyenkor érdemes felidézni Chris Christie hídbotrányát is: 2014 elején abból lett balhé, hogy egy kicsinyes politikai bosszú miatt az előző év szeptemberében lezárták a New Yorkba vezető, kétszintes George Washington-híd több sávját is, óriási dugókat okozva ezzel, és teljesen megbénítva a híd egyik oldalán fekvő Fort Lee városát. Ezután emailek szivárogtak ki arról, hogy Christie kabinetfőnökének helyettese, Bridget Anne Kelly nyíltan utasította a New York és New Jersey Kikötői Hatóság két Christie által delegált vezetőjét, hogy okozzanak közlekedési fennakadást a városnak, aminek demokrata polgármestere nem állt ki Christie mellett a kormányzói kampányban.

Hazai vonatkozású anyagunk: A BVSC alelnöke azért úszott a lezárt medencében a fiával, mert így nézték meg, elég meleg-e a víz(Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.