Három bankot is képvisel az adósok ellen Trócsányi miniszter ügyvédi irodája

politika
2017 július 04., 02:52
comments 91

Múlt szerdán írta meg a Magyar Nemzet, hogy több devizahiteles-perben is a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda képviseli az Erste Bank Hungary Zrt.-t az adósokkal szemben. Igaz, az igazságügyi miniszter jelenleg szünetelteti ügyvédi praxisát, a nevét viselő iroda azonban a résztulajdonában áll, és az irodában dolgoznak olyanok, akik a miniszter mellett politikai rendezvényeken, akár kormányüléseken is feltűnnek, tehát nehéz elképzelni, hogy az iroda olyan messze állna a kormányzati döntéshozataltól.

A devizahitelesekre vonatkozó új szabályokat tartalmazó törvénycsomagot éppen Trócsányi miniszter nyújtotta be a parlament elé, ami aztán azt el is fogadta. Most ezek alapján zajlanak a perek. A Fidesz akkoriban ezeket a törvényeket az adósokat segítő jogszabályoknak nevezte, de ha valaki tudja, hogyan lehet őket a bankok szempontjából jövedelmezően értelmezni, az bizonyára Trócsányi és közeli munkatársai.

A Magyar Nemzet most azt írja, Trócsányi irodája nemcsak az Erstét, hanem az UniCreditet és a legnagyobb magyar bankot, az OTP-t is képviseli, utóbbit az egyik ügyben ráadásul már 2011 óta.

A lap szerint pont ezért nagy kérdés, kinek az érdekében készültek a Trócsányi által benyújtott jogszabályok. Hiszen míg akkoriban a fideszesek lépten-nyomon arról beszéltek, hogy a törvényekkel az adósokat mentik és az emberek érdekeit nézik, a törvényt kidolgozó és benyújtó miniszter értelemszerűen érdekelt a saját ügyvédi irodájának sikerében is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.