Mindenki kivándorol, 200 ezres nettó kezdőfizetéssel toboroz buszvezetőket a BKV

közlekedés
2017 július 04., 08:00
comments 271
photo_camera Fotó: David Nyitrai

Akkora a buszsofőr-hiány, hogy a BKV már az utasok között toboroz buszvezetőket. A Pénzcentrum a 9-es buszon vett észre egy hirdetést, ami kinn van már a vállalat honlapján is.

Az ajánlat jól hangzik, bár kell hozzá egy C kategóriás, azaz tehergépjárművekre érvényes jogosítvány, viszont ha ez megvan, a BKV biztosítja az autóbusz-vezetéshez elvárt vezetői engedélyt. 

Tanfolyam után 1300 forintos alap óradíjat és cafetériát ajánlanak, de már a képzés alatt is vállalják a fizetett munkaviszonyt, vidékieknek pedig munkásszálláson csinálnak helyet. Az ajánlat része még két hozzátartozó számára ingyenes BKV-bérlet.

Gyakorlatilag jogosítványon kívül csak alapfokú végzettséget vár a vállalat, minden mást segít elintézni, még pályakezdőknek is. A Pénzcentrum a fizetesek.hu-ra hivatkozva kiemeli, hogy az alapfokú végzettséggel rendelkezők átlagfizetése ma 99 400 forint, azaz elég erős a BKV ajánlata. 

A VH nemrég arról írt, csak jövőre 250 sofőrt kell felvennie a közlekedési cégnek. Az átlagéletkor nagyon magas, 46 év körül van, rengetegen kivándorolnak. Akkora a hiány, hogy cégen belül jelentős jutalom jár azoknak a dolgozóknak, akik segítenek új munkaerőt toborozni. (Index via Pénzcentrum)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.