A DVSC-nél fel se merül, hogy annyit adjanak egy játékosért, amit a Felcsút simán kifizet

2017 július 5., szerda 12:14
143

Hosszú interjút adott a haon.hu-nak a DVSC tulajdonosa, a kaszinóbizniszben is utazó Szima Gábor. A beszélgetés nagy része a várható igazolásokról és helyi sztorikról szól, de van benne pár részlet, ami a magyar foci egészének állapotáról is árulkodik. 

Arra a kérdésre, hogy úgy fest, mintha nem akarnának a játékosok Debrecenbe igazolni, és hogy ez az anyagiakon múlik-e, Szima így válaszol: 

„Feltétlenül. Egy olyan játékosnak az ára, aki nekünk erősítést jelentene, 4-500 ezer eurónál kezdődik. Azt az Osváth Attilát, aki a tavasszal nálunk szerepelt és szerettük volna megtartani, a Puskás Akadémia olyan összegért vásárolták ki a Vasasból, amit mi egyszerűen nem tehetünk meg, nincs rá lehetőségünk. Emellett a labdarúgók bérigényei is nőttek.

Amíg egy játékos pár éve megkeresett 800 ezer forintot, ma már ugyanez a futballista 2 millió fölötti összeget remél. Egy külföldi labdarúgó 1-2 évvel ezelőtt 4 ezer eurót kért, napjainkban ugyanabból a csapatból jövő játékos, aki lehet nem is játszott annyit, mint amennyit a volt játékostársa, mégis 10 ezer eurós igénnyel áll elő.

Az elmúlt években külföldön is elterjedt, hogy Magyarországon nagyon sok pénz van a fociban, itt aztán lehet kérni. Nekünk viszont van egy költségvetésünk, ami éveken keresztül 1,1 milliárd forint körül mozgott, s ehhez kell visszatérnünk. Mivel nincs több bevételi lehetőségünk, nem költhetünk többet. Nem akarunk abba a hibába esni, mint a debreceni jégkorongosok, vagy korábban a Vadkakasok és a vízilabdások.”

Szima beszélt arról is, hogy a játékosok ára is nagyon megszaladt az elmúlt években:

„Szeretnénk a hiányposztokra, azaz a támadósorba és a védelembe egy-egy meghatározó játékost szerződtetni. Az érkezők mellett távozók is lesznek még, valószínűleg hat-hét labdarúgótól búcsúzunk a következő időszakban. De akik elmennek, nem meghatározó játékosok. Nem egyszerű minőségi magyar labdarúgót igazolni, mert a jó játékosoknak igen magas az ára. Példaként említeném, hogy megkerestünk egy NB II-ben játszó játékost, megkérdeztük a klubját, hogy mennyiért engednék el. A licit ötvenmillió forintnál kezdődött. Sajnos jelenleg nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ilyen áron tudjunk a második vonalból focistát vásárolni, nem beszélve az NB I-ről, ahol nyolcvan-száz millió forintnál kezdődik egy labdarúgó játékjogának az ára. Egy olyan játékosnak az ára, aki nekünk erősítést jelentene, négy-ötezer eurónál kezdődik.”  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt