Elon Musk megépíti a világ legnagyobb lítiumionos akkumulátorát

külföld
2017 július 07., 09:39
comments 161

A Tesla társulási megállapodást írt alá a Neoen francia energiaszolgáltatóval arról, hogy közösen megépítik a világ legnagyobb lítiumionos akkumulátorát Dél-Ausztráliában.

A 129 megawattórás akkumulátor megújuló energiaforrásokból származó energiát tárol majd, és a feladata a térség energiaszolgáltatásának stabilabbá tétele lesz. A projekt fontos fejlemény lehet a megújulóenergia-használatban, a szél- és a napenergia legnagyobb hátránya ugyanis az, hogy a tárolása nagyon költséges.

A Tesla és Musk napelemes cége ugyan nem ismertetett meg a világgal új technológiát az energiatárolásra, abban viszont tényleg úttörők, hogy a már létező lítiumionos technológiát a lehető leghatékonyabbá tegyék.

Az akkumulátor az ausztráliai Jamestown közelében épül majd, és összeköttetésben lesz a Neoen közeli szélenergia-farmjával. Az onnan származó energiát fogja tárolni, hogy a szél nélküli napokon is rendelkezésre álljon az olcsón előállított áram. (Guardian

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.