Könnygázzal oszlatták a tüntetőket, miközben Juncker átvette a szaloniki egyetem díszdoktori címét

külföld
2017 július 13., 18:17
comments 90

Zavargások voltak Szalonikiben Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének a görög városban tett csütörtöki látogatása alatt.

A görög kikötővárosban tüntetők egy koncertterembe próbáltak bejutni, ahol Juncker az este folyamán átvette az Arisztotelész szaloniki egyetem díszdoktori címét.

photo_camera Fotó: Konsztantinosz Tszakalidisz/SOOC/AFP

A rendőrség különleges egységei könnygázzal oszlattak – jelentette a Szkai görög tévécsatorna. A jelentős részben baloldali tiltakozó csoportok aktivistái „Juncker nem kívánatos” feliratú transzparenseket lengettek.

A tiltakozók egyebek mellett olyan privatizálások ellen tüntettek, amiket az eladósodott Görögországnak a nemzetközi hitelezői nyomására kell végrehajtania.

photo_camera Fotó: Szakisz Mitrolidisz/AFP

Juncker szerint Görögország most „nagyon jó” helyzetbe került, és ez az oka annak, hogy az Európai Bizottság a túlzottdeficit-eljárás lezárása mellett döntött – jelentette az AMNA görög hírügynökség. Az Európai Bizottság elnöke Alekszisz Ciprasz görög kormányfővel egyeztetett erről, miután Brüsszel javaslatot tett a Görögországgal szemben indított eljárás lezárására.

Ciprasz a miniszterelnöki hivatal közleménye szerint az intézkedést „nagyon fontos üzenetként” méltatta, ami növeli országa eltökéltségét a gazdasági felépülésre.

Juncker látogatását és a rendezvényt a rendőrség nagy erőkkel biztosítja. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt