Magyarországi hackerek támadták meg az orosz külügy szervereit

tech
2017 július 17., 10:45
comments 138

"Komoly következményei" voltak annak a cybertámadás-sorozatnak, amely múlt hónapban érte az orosz külügyminisztérium szervereit - közölte Maria Zaharova minisztériumi szóvivő. A "jelentős méretű" támadás Iránból és Magyarországból érkezett.

Az egyik támadás kifejezetten a külügy levelező szerverét vette célba, és a hackerek rövid ideig hozzáférhettek a minisztériumi dolgozók belső kommunikációs rendszeréhez, amiért az orosz külügy kénytelen volt egy időre felfüggeszteni a minisztérium levelezését. 

Az orosz külügy soha korábban nem adott még hasonló hírt. Amikor októberben amerikai hackerek azzal kérkedtek, hogy sikeres támadást hajtottak végre, Zaharova cáfolta a hírt, és mindenkit megnyugtatott, hogy egy már nem aktív felületet ért csak támadás. Viszont azt is mondta, hogy az oldal látogatóinak 88 százaléka amerikai IP-címmel rendelkező hacker-felhasználó volt. 

Zaharova pénteken a Rossiya 1 TV-n arról beszélt, hogy az orosz diplomácia által felügyelt épületeket rendszeresen érnek információs támadások az Egyesült Államokban az amerikai titkosszolgálat részéről. (Defenseworld)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.