Magyarországi hackerek támadták meg az orosz külügy szervereit

"Komoly következményei" voltak annak a cybertámadás-sorozatnak, amely múlt hónapban érte az orosz külügyminisztérium szervereit - közölte Maria Zaharova minisztériumi szóvivő. A "jelentős méretű" támadás Iránból és Magyarországból érkezett.

Az egyik támadás kifejezetten a külügy levelező szerverét vette célba, és a hackerek rövid ideig hozzáférhettek a minisztériumi dolgozók belső kommunikációs rendszeréhez, amiért az orosz külügy kénytelen volt egy időre felfüggeszteni a minisztérium levelezését. 

Az orosz külügy soha korábban nem adott még hasonló hírt. Amikor októberben amerikai hackerek azzal kérkedtek, hogy sikeres támadást hajtottak végre, Zaharova cáfolta a hírt, és mindenkit megnyugtatott, hogy egy már nem aktív felületet ért csak támadás. Viszont azt is mondta, hogy az oldal látogatóinak 88 százaléka amerikai IP-címmel rendelkező hacker-felhasználó volt. 

Zaharova pénteken a Rossiya 1 TV-n arról beszélt, hogy az orosz diplomácia által felügyelt épületeket rendszeresen érnek információs támadások az Egyesült Államokban az amerikai titkosszolgálat részéről. (Defenseworld)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.