Súlyos biztonsági hibák vannak a BKK e-jegyrendszerében, jelszócsere ajánlott

Az Index ír arról, hogy hétvégén súlyos biztonsági réseket találtak szakértők a BKK frissen indult, a vizes vb idejére időzített online jegyeladási rendszerében, és fennállhat a veszélye annak, hogy a szolgáltatást igénybe vevők jelszavait adathalászok szerezték meg. Ez ugye azért is veszedelmes dolog, mivel sokan ugyanazokat a kódokat használják több fiókban is, és ezzel érzékenyebb adataik is veszélybe kerülhetnek. 

Ez csak kockázat, de elővigyázatosságból ajánlott lehet a jelszócsere. Szakértők a hibákról már tájékoztatták a BKK-t és a rendszer fejlesztésével megbízott T-Systemst is. Akár néhány óra elegendő lehet a biztonsági réseken való behatolásra, onnantól pedig csak egy lépés, hogy az adathalászok módosítani tudják a felhasználó adatait. 

A BKK a T-Systemhez irányította az Indexet az ügyben, annyit viszont jeleztek, hogy várják a felhasználók tapasztalatait a szolgáltatás működéséről és igyekeznek azokat beépíteni az újabb verziókba. 

Nem ez az első probléma az új e-jegyrendszerrel, amely az első tapasztalatok szerint egyszerű módszerekkel is kijátszható. (Index)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.