Az orosz metrógyártó 25 szakembert küldött Budapestre, hogy ellenőrizzék a problémás szerelvényeket

A Metrovagonmas megerősítette a 3-as metróvonalon futó felújított szerelvények üzemeltetés alatti ellenőrzését – közölte a társaság.

Az MTI azt írja, az orosz metrógyártó 25 szakembert küldött Budapestre, akiknek nagy tapasztalatuk van a modern szériájú vonatok üzemeltetése terén, egyebek között a moszkvai metróban is. Budapesten folyamatosan felügyelni fogják a szerelvények ellenőrzését és a különböző rendszerek működését, ide értve a fékeket, a meghajtó rendszert és kiemelt figyelmet fordítanak az új ajtónyitó rendszerre.

A Metrovagonmas szakemberei a BKV-val közösen éjszaki bejáratási teszteket is végeznek, amik során a vonatokat különböző üzemmódokban tesztelik.

Jelenleg a budapesti metrónál 11 felújított szerelvény van, amiből hatnak van üzembe helyezési engedélye.

Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Korábban a felújított metrószerelvényekkel több probléma is adódott, már az üzembe állítás utáni első napokon ki kellett őket vonni ideiglenesen a forgalomból, majd júniusban a BKV több 100 millió eurós kötbérigényt jelentett be az orosz gyártó felé, és közlekedéshatósági vizsgálatok idejére az összes felújított szerelvényt kivonta a forgalomból. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.