Betűre másolja a magyar propagandát a lengyel közmédia

Média
2017 július 25., 11:36
comments 170

Cas Mudde holland politikatudós, világszerte ismert radikalizmus-kutató, a CEU egykori oktatója - aki szerint az unió túl sokáig tolerálta Orbán Viktort - posztolt egy tanulságos képet Twitter-oldalára.

photo_camera Fotó: Cas Mudde / Twitter

A screenshoton a helyi közszolgálati televízió egy munkatársa látszik, alatta egy ismerős felirat lengyelül:

"Soros szövetségesei adnak tanácsot a lengyel kormány megdöntéséhez"

Mudde szerint mókás, hogy a harcos anti-kommunista lengyel kabinet által megszállt közmédia vegytiszta szovjet propagandát tol. Ki más igyekezhetett volna a lengyel közszolgálat segítségére, mint a Twitteren mindig éber fideszes EP-képviselő, Schöpflin György, aki szerint ez az egész blődség: "Szovjet? Hol az osztályharc? Hol a nemzetközi helyzet fokozódása?

Erre Mudde egyik követője kontrázott újabb képkivágással:

photo_camera Fotó: Cas Mudde / Twitter

"Utcai zavargások is lehetnek a muszlim migránsok beengedéséért."

Főleg a második vonal erős. Erről volt szó már idehaza is, viszont sorosozásban még el van maradva a lengyel állami kommunikáció. Fia bohém életéről egyelőre nem jelent meg cikk, és a helyi közvéleményt még arról sem tájékoztatták, hogy Soros György megölte volna az anyját.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.