Sanghajból rendelnek matektankönyvet a brit iskolák

Kínából, egészen pontosan Sanghajból is rendelhetnek már matektankönyveket a brit általános iskolák. Az indok az, hogy a sanghaji matematikaoktatás a világ élvonalában van.

A feladatokban lévő kínai egységeket, például a jüant, természetesen átírják majd brit egységekre, hogy az ottani gyerekek is könnyen megértsék a példákat. Más tekintetben azonban a könyv ugyanaz marad, mint a sanghaji verzió, a példák, a módszerek és a tanítási folyamat is azonos.

Az illetékes brit hivatalnokok szerint a lépésük elismerése annak, hogy Kína bizonyos részei globálisan is színvonalas matematikaképzést folytatnak, és ezeket a jó gyakorlatokat megéri átvenni a világ minden táján. (The Globe and Mail)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.