Árulni kezdte a pécsi férfi a lyukat az utcán, egyből betömte az önkormányzat

2017 július 27., csütörtök 14:15
98

Örömmel telve értesítelek, hogy elkelt a lyuk

- írta az előbb J. Pécsről, olvasói levélben.

Hogy micsoda?

Hétfőn írtam cikket arról, hogy J., a pécsi lakos készpénzért eladná vagy - értékegyeztetéssel - ZUK típusú kistehergépkocsira cserélné azt a négy hónapja a kulturális negyed egyik járdáján éktelenkedő lyukat (egész pontosan egy behorpadt csatornafedőt), ami a Kodály központtal szemközt látható.

J. a szándékát a tetthelyen elhelyezett nyomtatott hirdetéssel erősítette meg. Vagy ez a vicces hirdetés, vagy a cikk volt olyan hatással a helyi döntéshozókra, hogy J. friss levele meglepő fordulatról számol be:

Örömmel telve értesítelek, hogy elkelt a lyuk. Áron alul, kora reggel vitték el. Nemcsak a hirdetett lyukat, hanem még a mellette jobb sorsra váró fedél pajtását is. Remélem boldog tulajdonosa lesz, és sok örömét leli benne. Hagytak itt helyette két makulátlan, színeiben az útszegélyhez igazodó designer darabot. Szeretném megköszönni szíves közben járásodat, és annak is aki elvitte innen a kis horpadékot. Ha esetleg eladnám a tv tornyot azonnal szólok.

J.-nek abszolúte igaza van: az Ismeretlen Vásárló - gondolom az önkormányzat útkarbantartó cége - valóban tökéletes esztétikai érzékkel lépett fel. Ha már új csatornafedelet kellett elhelyezni a patinás utcában, ők nemcsak úgy odadobtak valami elfekvő darabot, hanem rengeteg, sem időt, sem pénzt nem kímélő kísérletezés árán megtalálták a színben pont passzoló példányokat.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt