Árulni kezdte a pécsi férfi a lyukat az utcán, egyből betömte az önkormányzat

ÉLET
2017 július 27., 14:15
comments 96

Örömmel telve értesítelek, hogy elkelt a lyuk

- írta az előbb J. Pécsről, olvasói levélben.

Hogy micsoda?

Hétfőn írtam cikket arról, hogy J., a pécsi lakos készpénzért eladná vagy - értékegyeztetéssel - ZUK típusú kistehergépkocsira cserélné azt a négy hónapja a kulturális negyed egyik járdáján éktelenkedő lyukat (egész pontosan egy behorpadt csatornafedőt), ami a Kodály központtal szemközt látható.

link Forrás

J. a szándékát a tetthelyen elhelyezett nyomtatott hirdetéssel erősítette meg. Vagy ez a vicces hirdetés, vagy a cikk volt olyan hatással a helyi döntéshozókra, hogy J. friss levele meglepő fordulatról számol be:

Örömmel telve értesítelek, hogy elkelt a lyuk. Áron alul, kora reggel vitték el. Nemcsak a hirdetett lyukat, hanem még a mellette jobb sorsra váró fedél pajtását is. Remélem boldog tulajdonosa lesz, és sok örömét leli benne. Hagytak itt helyette két makulátlan, színeiben az útszegélyhez igazodó designer darabot. Szeretném megköszönni szíves közben járásodat, és annak is aki elvitte innen a kis horpadékot. Ha esetleg eladnám a tv tornyot azonnal szólok.

J.-nek abszolúte igaza van: az Ismeretlen Vásárló - gondolom az önkormányzat útkarbantartó cége - valóban tökéletes esztétikai érzékkel lépett fel. Ha már új csatornafedelet kellett elhelyezni a patinás utcában, ők nemcsak úgy odadobtak valami elfekvő darabot, hanem rengeteg, sem időt, sem pénzt nem kímélő kísérletezés árán megtalálták a színben pont passzoló példányokat.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.