Fidesz: A civil szervezetek schengeni törvényeket sértenek, ennek bizonyítását meg lehet kezdeni

káosz
2017 július 27., 08:32
comments 352

Ha folyamatos lesz a törvénysértés, akkor vannak más eszközök a kormány és a parlament kezében

- válaszolta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke az ATV-ben arra a kérdésre, hogy mire gondolt Orbán Viktor Tusványoson, amikor azt mondta, lehetnek még keményebbek az általuk a Soros-hálózat részének tartott civil szervezetekkel szemben.

link Forrás

Németh szerint „a hazai jogszabályokkal és az európai uniós jogszabályokkal Soros NGO-i teljes egészében szembemennek", arra a kérdésre pedig, hogy mit jelent majd a keménység velük szemben, azt mondta,

meg lehet kezdeni annak bizonyítását, hogy megsértik a schengeni törvényeket.

A Fidesz alelnöke szerint a schengeni jogszabályok kimondják a külső határok védelmét, ezek a szervezetek pedig „nem szervezhetnek oda illegális bevándorlókat”. Arra a kérdésre, hogy „ez következik most, ezzel fogják vádolni őket?”, Németh azt válaszolja, 

„nem vádoljuk, ők folyamatosan ezt csinálják”.

Végül példának hozza, hogy a szicíliai ügyész is azzal vádolt civil szervezeteket, hogy emberecsempészekkel játszanak össze.

A teljes interjú:

link Forrás

A Fidesz kommunikációjában az elmúlt hónapokban egyre durvábban maffiázza és bűnszervezetezi a korábban dícsért és elismert szervezeteket, de eddig a politikai nyilatkozatokon kívül semmit nem tettek hozzá, hogy ezt mire alapozzák. Németh szavaiból már látszik az irány, amivel továbbviszik ezt az állítást.

Ugyanebben az interjúban Németh arról is beszélt, hogy a sajtótájékoztatóján vele vitatkozó újságírók hivatásos rendbontók voltak, illetve hogy a Jobbik is Soros György tervét hajtja végre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.