Lazán bejutott a döntőbe a magyar vízilabda-válogatott

Több 444 videó?
Szeretném

Miután a magyar férfi vízilabda-válogatott kedden 14-5-re elverte Oroszországot, bejutott a legjobb négy közé, így a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában Görögországgal kellett megküzdenie a döntőbe jutásért.

A meccs elején a görögök szerezték az első gólt, de előbb Erdélyi Balázs egyenlített, majd Hosnyánszky Norbert háttal, csavarással szerzett hatalmas gólt. A kapus, Nagy Viktor védésének hála 2-1-es magyar vezetéssel zárult az első negyed.

Hosnyánszky Norbert csavarása, amiből a 2. gól lettFotó: Czagány Balázs/MTI/MTVA

A második negyedben változtak az erőviszonyok: a görögök feljöttek 2-2-re, majd Vámos Márton bombázta be a labdát a görög hálóba, de Geniduniasz Konsztantinosz rögtön két góllal vágott vissza, így az addigi három góljával már 4-3-ra ment Görögország. Erdélyi messziről próbált egyenlíteni, de fölé ment. Ez csak percekkel később sikerült Gór-Nagy Miklósnak, akit aztán ki is állítottak, végül ez a negyed is magyar fölénnyel zárult, Hárai Balázs szerezte meg az ötödik gólt.

Erdélyi Balázs (b) és Hosnyánszky Norbert a férfi vízilabdatorna elődöntőjében a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.Fotó: Czagány Balázs/MTI/MTVA

A harmadik negyedet Nagy Viktor egy nagy védéssel kezdte, és még percek teltek el gól nélkül, mígnem Vámos Márton bal kézzel bevágta a hatodik magyar gólt, 6-4-re javítva az arányt. A görög kontra csak egy kapufára futotta, majd a következő lövést Nagy Viktor fogta meg, és innentől a negyed végéig senki sem tudott gólt szerezni.

A negyedik negyednek szinte már az elején minden eldőlt: labdát szereztünk, majd Hosnyánszky belőtte a hetedik gólt is. Nagy Viktor még ugyan védte a kaput, de az utolsó másodpercekben a görögök bevágtak egy gólt, ezzel 7-5 lett a vége, magabiztosan, jó játékkal vertük Görögországot.

Szerbia és Horvátország még nem játszott, közülük kerül ki a másik döntős.