Elkezdődött Bienerth megbuktatása, lemondott a Magyar Úszó Szövetség hat elnökségi tagja

sport
2017 augusztus 03., 10:15
comments 100

Az Index jutott birtokába annak a levélnek, amiben a Magyar Úszó Szövetség hat elnökségi tagja bejelentette, lemondanak elnökségi posztjukról. Így a szövetségnek az elnök és az alelnök mellett egyetlen további tagja marad. 

Becsky András, Cseh László, Danks Emese, Török Enikő, Törös Károly és Wladár Sándor arról írt levelében, hogy a magyar úszósport mielőbbi szervezeti megújulása érdekében távoznak. 

Mint írják, büszkék a vizes vébén elért eredményekre, de a szakmai sikerektől függetlenül úgy látjuk: a MÚSZ jelenlegi elnöke sem az elnökséget, sem a közvéleményt nem tájékoztatja tényszerűen a szervezet tevékenységéről, illetve a meghatározó döntésekről.

A kialakult helyzetre való tekintettel az elnökség alulírott tagjai úgy döntöttek, miután a továbbiakban nem tudják hitelesen ellátni feladatukat a jelenlegi elnök vezetése alatt, ezért nem marad más választásuk, mint lemondani tisztségükről.

Az Index információi szerint a lépés azután történt, hogy a jelenleg épp Moszkvában, a világkupán tartózkodó Bienerth Gusztáv elnök nem reagált az ellenőrző bizottságban történt hétfői lemondásokra. 

Azzal, hogy az elnökség most gyakorlatilag megszűnt, a szövetség működésképtelenné vált, ezért muszáj lesz új közgyűlést összehívni. Ahol a tagszervezetek dönthetnek az elnök leváltása és új elnök kinevezése mellett. 

Arról, hogy a Gyárfás helyére érkező Bienerth körül fogy a levegő, múlt héten a 444 is beszámolt. Akkor arról írtunk, hogy arról hallani, akár Fürjes Balázs is érkezhet a szövetség élére, azóta pedig már Wladár Sándor neve is keringeni kezdett. 

Bienerth szerdán üzente meg, hogy nem fog lemondani, ha valaki jelentkezne az elnöki posztra, jelentkezzen és álljon ki. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.