Elkezdődött Bienerth megbuktatása, lemondott a Magyar Úszó Szövetség hat elnökségi tagja

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Index jutott birtokába annak a levélnek, amiben a Magyar Úszó Szövetség hat elnökségi tagja bejelentette, lemondanak elnökségi posztjukról. Így a szövetségnek az elnök és az alelnök mellett egyetlen további tagja marad. 

Becsky András, Cseh László, Danks Emese, Török Enikő, Törös Károly és Wladár Sándor arról írt levelében, hogy a magyar úszósport mielőbbi szervezeti megújulása érdekében távoznak. 

Mint írják, büszkék a vizes vébén elért eredményekre, de a szakmai sikerektől függetlenül úgy látjuk: a MÚSZ jelenlegi elnöke sem az elnökséget, sem a közvéleményt nem tájékoztatja tényszerűen a szervezet tevékenységéről, illetve a meghatározó döntésekről.

A kialakult helyzetre való tekintettel az elnökség alulírott tagjai úgy döntöttek, miután a továbbiakban nem tudják hitelesen ellátni feladatukat a jelenlegi elnök vezetése alatt, ezért nem marad más választásuk, mint lemondani tisztségükről.

Az Index információi szerint a lépés azután történt, hogy a jelenleg épp Moszkvában, a világkupán tartózkodó Bienerth Gusztáv elnök nem reagált az ellenőrző bizottságban történt hétfői lemondásokra. 

Azzal, hogy az elnökség most gyakorlatilag megszűnt, a szövetség működésképtelenné vált, ezért muszáj lesz új közgyűlést összehívni. Ahol a tagszervezetek dönthetnek az elnök leváltása és új elnök kinevezése mellett. 

Arról, hogy a Gyárfás helyére érkező Bienerth körül fogy a levegő, múlt héten a 444 is beszámolt. Akkor arról írtunk, hogy arról hallani, akár Fürjes Balázs is érkezhet a szövetség élére, azóta pedig már Wladár Sándor neve is keringeni kezdett. 

Bienerth szerdán üzente meg, hogy nem fog lemondani, ha valaki jelentkezne az elnöki posztra, jelentkezzen és álljon ki. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.