Elkezdődött Bienerth megbuktatása, lemondott a Magyar Úszó Szövetség hat elnökségi tagja

Az Index jutott birtokába annak a levélnek, amiben a Magyar Úszó Szövetség hat elnökségi tagja bejelentette, lemondanak elnökségi posztjukról. Így a szövetségnek az elnök és az alelnök mellett egyetlen további tagja marad. 

Becsky András, Cseh László, Danks Emese, Török Enikő, Törös Károly és Wladár Sándor arról írt levelében, hogy a magyar úszósport mielőbbi szervezeti megújulása érdekében távoznak. 

Mint írják, büszkék a vizes vébén elért eredményekre, de a szakmai sikerektől függetlenül úgy látjuk: a MÚSZ jelenlegi elnöke sem az elnökséget, sem a közvéleményt nem tájékoztatja tényszerűen a szervezet tevékenységéről, illetve a meghatározó döntésekről.

A kialakult helyzetre való tekintettel az elnökség alulírott tagjai úgy döntöttek, miután a továbbiakban nem tudják hitelesen ellátni feladatukat a jelenlegi elnök vezetése alatt, ezért nem marad más választásuk, mint lemondani tisztségükről.

Az Index információi szerint a lépés azután történt, hogy a jelenleg épp Moszkvában, a világkupán tartózkodó Bienerth Gusztáv elnök nem reagált az ellenőrző bizottságban történt hétfői lemondásokra. 

Azzal, hogy az elnökség most gyakorlatilag megszűnt, a szövetség működésképtelenné vált, ezért muszáj lesz új közgyűlést összehívni. Ahol a tagszervezetek dönthetnek az elnök leváltása és új elnök kinevezése mellett. 

Arról, hogy a Gyárfás helyére érkező Bienerth körül fogy a levegő, múlt héten a 444 is beszámolt. Akkor arról írtunk, hogy arról hallani, akár Fürjes Balázs is érkezhet a szövetség élére, azóta pedig már Wladár Sándor neve is keringeni kezdett. 

Bienerth szerdán üzente meg, hogy nem fog lemondani, ha valaki jelentkezne az elnöki posztra, jelentkezzen és álljon ki.