Mándoki: Nem engem támogat a kormány, hanem projekteket

2017 augusztus 3., csütörtök 14:36
217

Nem kapott állami támogatást jövő heti koncertjéhez, jelentette ki Leslie Mándoki a Figyelőnek adott interjújában. A tavalyelőtti Várkert Bazárban rendezett ingyenes koncertjére 94 millió forintot költött az Orbán-kormány, a Mándoki Soulmates 

európai turnéját pedig 1,4 milliárddal tolták meg az 1956-os emlékévre hivatkozva.

Az ezeket firtató kérdésre a Németországban élő zenész úgy válaszolt, hogy

"először is tisztázzuk: nem engem támogat a kormány, hanem projekteket, amelyekben engem közreműködő művészként kérnek fel azok a szakemberek, akik ezeket a programokat megvalósítják."

Szerinte máshol is költenek országimázsra, művészetre, nincs ebben semmi kivetnivaló. 

"Esetemben is előfordul, hogy dotált eseményen játszunk, és úgy gondolom, szerénytelenség nélkül állíthatom: a produkciók, amelyekben részt vehettem, öregbítették hazánk hírnevét. Egyébként egész életemben művész voltam, igazából sohasem érdekeltek az anyagiak."

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az interjú legbizarrabb kérdése a magyarországi sajtószabadságról szólt, a fura körülmények között Schmidt Mária tulajdonába került Figyelőnek Mándoki erre válaszolva kijelentette:  

"amikor hazalátogatok, nem érzékelem, hogy veszélyben lenne a sajtószabadság Magyarországon. Mindenféle véleménnyel találkozom az orgánumokban, ellenben Németországban a political correctness majdnem kötelező ereje miatt szinte csak egyféle hangadó vélemény van a vezető véleményformáló médiában."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt