Akár 8 évet is kaphat a 18 éves BKK-hekker

közlekedés
2017 augusztus 04., 04:45
comments 537

Főügyészségi forrásokra hivatkozva a Magyar Idők arról ír, hogy BKK e-jegyrendszerének hibáját feltáró 18 éves hekkert információs rendszer vagy adat megsértése bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg, és mivel a BKK közérdekű üzemnek számít, ezért a fiú kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés kaphat.

A fiú jelezte a BKK-nak a honlapon pár szám átírása után 50 forintért tudott bérletet venni, de levelére nem kapott választ. Viszont nem sokkal később a rendszer üzemeltetője, a T-Systems feljelentést tett az e-jegyekkel kapcsolatban.

A kormánybarát lap szerint az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, amelynek határideje 2017. szeptember 15.

Hozzátették, hogy a fiú a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, és együttműködik az NNI kiberbűnözés elleni főosztályának specialista nyomozóival, szabadlábon védekezhet.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.