Beszüntették a munkát a kánikula miatt a kazánosok a makói gumigyárban

2017 augusztus 5., szombat 6:06
283

Többen rosszul lettek pénteken a makói Continental gumigyárban. A munkások szerint a helyzet a kazánoknál a legrosszabb, ahol akkora a forróság, hogy levegőt venni is fájdalmas. A kazánosok pénteken délután abba is hagyták a munkát, miután többen rosszul lettek közülük, és olyan is volt, akinek az orra kezdett vérezni.

„Most, kánikula idején embertelenek itt a körülmények: a kazán fala 150 fokos, a levegő, amit belélegzünk, néha szó szerint fájdalmat okoz a tüdőnkben”

- mondta az egyikük, aki szerint ők szeretnének dolgozni, de ilyen körülmények között már tényleg nem tudnak.

A Continental cégvezetője, Nagy Mihály a Délmagyarnak azt mondta, mindig maximálisan figyelnek a munkakörülményekre, minden dolgozónak védőitalt biztosítanak, óránként 10 perc szünetet tarthatnak klimatizált pihenőhelyen, és műszak közben tusolni is lehet. A kazánosoknak ezenkívül – beosztástól függően – kifizetve elengedtek 1-2 műszakot. A cégvezetés szerint a kazánosok előre be nem jelentett munkabeszüntetése jogellenes.

A Délmagyar szerint a 2000 ember foglalkoztató gyárban műszakonként nagyjából 100 kazános dolgozik. (Délmagyar)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt