Beszüntették a munkát a kánikula miatt a kazánosok a makói gumigyárban

Többen rosszul lettek pénteken a makói Continental gumigyárban. A munkások szerint a helyzet a kazánoknál a legrosszabb, ahol akkora a forróság, hogy levegőt venni is fájdalmas. A kazánosok pénteken délután abba is hagyták a munkát, miután többen rosszul lettek közülük, és olyan is volt, akinek az orra kezdett vérezni.

„Most, kánikula idején embertelenek itt a körülmények: a kazán fala 150 fokos, a levegő, amit belélegzünk, néha szó szerint fájdalmat okoz a tüdőnkben”

- mondta az egyikük, aki szerint ők szeretnének dolgozni, de ilyen körülmények között már tényleg nem tudnak.

A Continental cégvezetője, Nagy Mihály a Délmagyarnak azt mondta, mindig maximálisan figyelnek a munkakörülményekre, minden dolgozónak védőitalt biztosítanak, óránként 10 perc szünetet tarthatnak klimatizált pihenőhelyen, és műszak közben tusolni is lehet. A kazánosoknak ezenkívül – beosztástól függően – kifizetve elengedtek 1-2 műszakot. A cégvezetés szerint a kazánosok előre be nem jelentett munkabeszüntetése jogellenes.

A Délmagyar szerint a 2000 ember foglalkoztató gyárban műszakonként nagyjából 100 kazános dolgozik. (Délmagyar)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.