Még ilyet, Mészáros Lőrinc bukik egy üzleten

gazdaság
2017 augusztus 05., 15:30
comments 93

Van az a 700 millió forint értékű horvát nyaraló, amiről teljesen véletlenül derült ki, hogy Mészáros Lőrincé. Ehhez kellett az, hogy a Barcelona ott pihenő sztárját, Ivan Rakiticet megtámadják horvát focihuligánok. Rakitic lelépett, és végül az oda várt Messi sem érkezett meg.

Ez annyira különleges nyaraló, hogy még az Embernek, Aki Bármilyen Közbeszerzéshez Nyúl, az Aranyná Válik pénztárcája is beletörik. A Napi.hu írta meg, hogy Mészáros horvát társasága csak veszteséget termel, a zadari nyaralóját is birtokló cégnek óriási hitele van. 

photo_camera A parttól 50 méterre lévő, 400 négyzetméteres nyaraló Fotó: Google Maps

Mészáros 2015-ben vette meg a villát. Pontosabban papíron az ingatlan nem a felcsúti miliárdos közvetlen tulajdona, hanem a Mirno More d.o.o. nevű vállalkozásáé, amelyet - ahogy a Napi.hu írja - Sakalj Ferenc kanadai-horvát üzletemberrel közösen visz családi cégén, a Mészáros és Mészáros Kft.-n keresztül. A társaság főtevékenységi köre a turizmus és vendéglátás, valamint műszaki cikkek kölcsönzése és külföldi társaságok horvátországi képviselete.

A Mirno More mérlege szerint tavalyelőtt 10,6 millió, tavaly 3,5 millió forint veszteséget termelt. Ráadásul a cégnek van 363 millió forint értékű felhalmozott vesztesége, és az ingatlant 520 millió forintnyi hitel terheli.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.