A világ legkevésbé leplezett koncepciós pere indul Oroszországban

külföld
2017 augusztus 08., 07:12
comments 23
Alekszej Uljukajev
photo_camera Alekszej Uljukajev Fotó: Nikita Shvetsov/Anadolu Agency

Még a hagyományos, kelet-európai abszurd kedvelői is elismerően csettinthetnek, olyan hírt produkált az orosz rögvaló. A Ria Novosztyi hírügynökség jelentése szerint rekord időn belül, fél év alatt lezárta a nyomozást a rendőrség Alekszej Uljukajev volt gazdasági miniszter ellen, akit konkrétan azzal vádolnak, hogy kenőpénz fejében engedélyezte az állami tulajdonú Rosznyeftynek az állami tulajdonú Basnyefty felvásárlását.

A Basnyeftyet amúgy 2014-ben kobozta el az orosz állam Vlagyimir P. Jevtyusenkótól, akit a vagyonelkobzás örömére még be is börtönöztek, hogy aztán a vagyona elkobzása után hirtelen ártatlannak találjanak.

Uljukajev sztoriját olyan regényes elemek színesítik, hogy a rekordgyorsaság ellenére a rendőrök 30 kötetnyi nyomozati anyagot adtak át az ügyészségnek, aminek viszont három nap is elég volt az anyag átolvasására és a vádemelésre. Pedig maga a sztori az egyik legrejtélyesebb a rejtélyes sztorikban amúgy nem szűkölködő orosz közelmúltban: 

2016 november 16., 20:56
Valami történt Oroszországban

A nemzetgazdasági miniszter letartóztatása körül több minden gyanús, mint ami nem. Például miért akarná valaki rongyos kétmillió dollárért fenyegetéssel megzsarolni Igor Szecsint, Oroszország Csányi Sándorba oltott Pintér Sándorát, az egyetlen embert, akinek a hatalma vetekedhet Putyinéval?

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.