Elképesztően sokszor lopnak a bőröndökből a Liszt Ferenc reptéren

bűnügy
2017 augusztus 08., 12:53

Az utóbbi időszakban évi átlagban 145 nyomozást kell elrendelni a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren történő lopások miatt. Ezt a számot akkor tudtuk meg, amikor a belülről összevérzett bőröndök nagy botrányt kavart esete miatt kérdéseket küldtem a reptéri rendőrségnek.

link Forrás

Az egyikre adott válaszból derült ki, hogy az elmúlt 5 évben, vagyis 2012 eleje óta összesen 727 nyomozást kellett csomaglopás miatt elindítaniuk. A trend - az idei, be nem fejezett évet nem tekintve - egyébként csökkenő tendenciát mutat. 

Míg az időszak elején, 2012-ben még 201 ilyen nyomozást rendeltek el, 2013-ban már csak 193-at, utána 139-et és 123-at, míg tavaly 71-szer indítottak rendőrségi eljárást kifosztott bőröndök miatt.

Mindeközben az utasok száma az utóbbi pár évben évi tízmillió körül alakul, tavaly 11,7 millió volt, idén pedig várhatóan eléri a 12 milliót.

A repülőterek imidzsvédelmi okokból annyira titkolni szokták a konkrét számokat, hogy igen nehéz objektíven megmondani, melyek a legfertőzöttebb helyek lopás szempontjából. Hardy Mihálytól, a Budapest Airport kommunikációs igazgatójától annyit tudtam meg, hogy a Liszt Ferenc poggyászlopási átlaga az európai átlag körül jár.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.