Nem is kell már néző a stadionba, a kormánymédia simán bekamuzza őket

2017 augusztus 8., kedd 12:54

Jó, hát azt eddig is lehetett tudni, hogy a magyar bajnokik hivatalos nézőszáma köszönőviszonyban sincs azzal, ahányan valóban szurkolnak a vadonatúj stadionokban. Volt hogy egyesével számoltuk meg a drukkereket, és sehogy sem jött ki, amit a klubok jelentek. 

A kormányközeli médiagépezet is rendre belezavarodik a kozmetikázásba, most például az MTI Balmazújvárosból 1800 nézőt jelentett, a Nemzeti Sportban már 2206 jelent meg (a nem kerek számok mindig sokkal hitelesebbnek tűnnek), Mezőkövesden a távirati iroda szerint 2300-an voltak, a Sportban már 3643-an. (A Nemzeti Sport online közvetítéseiben a legelején megtippelik a nézőszámot, ami mindig jóval alacsonyabb a hivatalos adatnál. Viszont a nézőszám-statisztikában már a klubok adatait használják. Így lesz rögtön 1700-zal több néző. A feltornázott eredmény így is lesújtó, pláne ahhoz képest, hogy számos új stadion már készen van. Nem csoda, hogy így nehezen fog megdőlni a zalaegerszegi rekord, a 16,7 szék/néző a frissen avatott stadionban.)

De azért az tényleg egészen parádés, hogy a Magyar Idők már nem is pár száz embert ültet még fel a lelátóra, hanem rögtön 2500-at. Szerintük ennyien voltak az Újpest-Vasas meccsen, kb. az átlagnézőszám, jó lesz az. Pech, hogy a meccs az Újpest-szurkolók korábbi viselkedése miatt zárt kapus volt, nézők nélkül. 

A Magyar Idők jelenti

Nem olvastam a Magyar Időket az Andorra elleni meccs másnapján, nyertünk?