Kerényi Imre Bayer Zsoltot is beteszi a Nemzeti Könyvtár sorozatba, Karinthy, Kosztolányi, Móricz és Gárdonyi közé

A magyar állam idén 345 millió forintot ad Kerényi Imre Nemzeti Könyvtár nevű sorozatára, amiben Kerényi a magyar irodalom általa összeválogatott nagy műveit adja ki újra.

Ebbe a sorozatba válogatta most be a Blikk szerint Kerényi Imre Bayer Zsolt lovagkeresztes publicistát is.

„Nagy lesz a felháborodás, mert a Nemzeti Könyvtárban meg fogom jelentetni Bayer Zsoltot” - mondta Kerényi a Demokratának adott interjújában.

A sorozatban, amit Orbán Viktor kérésére hozott létre Kerényi, olyan írók művei vannak, mint Jókai Mór, Karinthy Frigyes, Móricz Zsigmond, Gárdonyi Géza vagy Kosztolányi Dezső.

Az alábbiakban idézünk néhány gondolatot, amiket a magyar irodalom egyik legnagyobb alkotója nyújt útravalóul a szellemi kielégülésre vágyó, 21. századi olvasónak:

1. Ehhez neked mi a kurva anyád közöd van, te geci fluffer?

2. Akkor mi a kurva anyádat csinálnak, te geci?

3. Hm? A kurva anyádat!

4. Vagyis, aki azt gondolja ezek közül, hogy itt folytathatja azt, amihez otthon hozzászokott, azt ki kell baszni innen, a kurva anyjába!

5. Úgyhogy az azeri meg a horvát geciláda kéz a kézben bassza meg a büdös kurva anyját!

6. Aki nem, az takarodjon a kurva anyjába!

7. Úgyhogy elmennek a törökök a büdös kurva anyjukba.

8. Ha esetleg nem, akkor még egyszer: a KURVA ANYÁTOKBA!

9. És mindegyiknek egyenként a kurva anyját!

10. Ez rólatok szól. A kurva anyátokat.

11. De hát, a kurva anyátokat!

12. Neked meg a kurva anyád…

(p.s.: Jaj, nehogy elfelejtsem! Czinkóczi "kolléga", te is elmehetsz a kurva anyádba!)


A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.