Két kulcsjátékost kizártak az iráni futballválogatottból, mert a görög klubjukban pályára mertek lépni egy izraeli csapat ellen

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Kizártak két kulcsjátékost az iráni labdarúgó-válogatottból, ezért a jövő évi oroszországi világbajnokságon sem léphetnek pályára.

A görög Panioniosz két légiósát, Maszud Szodzsaeit és Ehszan Haszafit azért büntették meg ilyen szigorúan, mert a múlt héten pályára léptek az izraeli Makkabi Tel-Aviv ellen az Európa Liga selejtezőjében.

Maszud SzodzsaeiFotó: Miguel Schincariol/AFP

Bahram Gászemi, a külügyminisztérium szóvivője hétfőn azt mondta, az iráni labdarúgók nem játszhatnak izraeli csapatok ellen, a külföldi klubcsapatban szereplő játékosoknak pedig szerződésben kell vállalniuk, hogy nem szegik meg a tilalmat. „Mindkét játékos átlépte a határt, ezért ki lesznek zárva a nemzeti csapatból” – mondta Mohamed Rese Dawarsani sportminiszter-helyettes.

Ehszan HaszafiFotó: Pedro Ugarte/AFP

Az iráni sportolók a két ország közötti ellenségeskedés miatt általában elkerülik az izraeliek elleni versenyzést. A mostani esettel sok szurkoló nem értett egyet, és ennek a közösségi oldalakon hangot is adtak, mondván, a „futball nem politika”. Mások viszont azzal vádolták őket, hogy „egy maréknyi dollárért elismerték azokat a vámpírokat”. (MTI)