Migránsmentő hajó ajánlotta fel segítségét a migránsellenes hajónak a Földközi tengeren

Bajba került a C-Star, a menekültmentő hajókat támadó szélsősjobbos szervezet hajója a Földközi-tengeren, közölte az Identitás Generáció nevű szervezet.

A vízen bajba jutott menekülteket mentő egyik német jótékonysági szervezet hajója, a Sea-Eye, máris felajánlotta, hogy segít a bajba jutott bárkának. 

A C-star fellobogózvaFotó: Facebook/Identitäre Bewegung - Deutschland

A C-starról korábban írtunk: A csoport célja, hogy ne engedjék működni azoknak a jótékonysági szervezeteknek a hajóit, amelyek kimentik a Földközi-tengerből a menekülteket. Szerintük az embercsempészek és a jótékonysági szervezetek összejátszanak. Utóbbiak viszont azt állítják, a menekülők mindenképpen útnak indulnának, az életük megmentése pedig emberiességi kötelesség. 

A C-start a már Magyarországon is ismert európai szélsőjobbos szervezet, az Identitás Generáció (IG) nevű nemzetközi társaság helyi csoportja üzemelteti. (A csoport eredetileg 2012-ben Franciaországban alakult a bevándorlás megfékezésére Génération Idéntitaire néven, és a másik fontos központja Ausztriában van). 

A Sea-Eye a Facebookon ajánlotta fel segítségét, mire az IG a Twitteren és a Facebookon is közölte, nincs nagy problémájuk, sőt már majdnem meg is oldották az üzemzavart.

Egyelőre azt sem tudni, merre járhat pontosan a C-star, a német szervezet szerint Málta és Líbia között sodródhatnak.

A C-star egy hónapja szeli a hullámokat, és eddig is meggyűlt a bajuk az észak-afrikai hatóságokkal: Tunéziába nem engedték őket kikötni, Egyiptomban és Cipruson feltartóztatták őket. (BBC


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.