Migránsmentő hajó ajánlotta fel segítségét a migránsellenes hajónak a Földközi tengeren

Tbg
menekültek
2017 augusztus 11., 14:27
comments 59

Bajba került a C-Star, a menekültmentő hajókat támadó szélsősjobbos szervezet hajója a Földközi-tengeren, közölte az Identitás Generáció nevű szervezet.

A vízen bajba jutott menekülteket mentő egyik német jótékonysági szervezet hajója, a Sea-Eye, máris felajánlotta, hogy segít a bajba jutott bárkának. 

A C-star fellobogózva
photo_camera A C-star fellobogózva Fotó: Facebook/Identitäre Bewegung - Deutschland

A C-starról korábban írtunk: A csoport célja, hogy ne engedjék működni azoknak a jótékonysági szervezeteknek a hajóit, amelyek kimentik a Földközi-tengerből a menekülteket. Szerintük az embercsempészek és a jótékonysági szervezetek összejátszanak. Utóbbiak viszont azt állítják, a menekülők mindenképpen útnak indulnának, az életük megmentése pedig emberiességi kötelesség. 

A C-start a már Magyarországon is ismert európai szélsőjobbos szervezet, az Identitás Generáció (IG) nevű nemzetközi társaság helyi csoportja üzemelteti. (A csoport eredetileg 2012-ben Franciaországban alakult a bevándorlás megfékezésére Génération Idéntitaire néven, és a másik fontos központja Ausztriában van). 

A Sea-Eye a Facebookon ajánlotta fel segítségét, mire az IG a Twitteren és a Facebookon is közölte, nincs nagy problémájuk, sőt már majdnem meg is oldották az üzemzavart.

Egyelőre azt sem tudni, merre járhat pontosan a C-star, a német szervezet szerint Málta és Líbia között sodródhatnak.

A C-star egy hónapja szeli a hullámokat, és eddig is meggyűlt a bajuk az észak-afrikai hatóságokkal: Tunéziába nem engedték őket kikötni, Egyiptomban és Cipruson feltartóztatták őket. (BBC


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.