London polgármestere arra kéri a Premier League csapatait, járuljanak hozzá pénzzel a meccseik rendőri biztosításához

2017 augusztus 14., hétfő 14:04
31

Sadiq Khan, London polgármestere levélben fordult a Premier League vezetőségéhet, és arra kérte a brit futballklubokat, hogy járuljanak hozzá anyagilag a meccseik rendőri biztosításához Londonban.

A londoni rendőrségnek éppen több millió fontnyi megszorítással kell szembenéznie, közben viszont továbbra is milliókat kénytelen költeni a nagy focimeccsek biztosítására. A polgármester szerint itt az ideje, hogy a klubok is kiálljanak, és többet tegyenek a szurkolóik biztonsága érdekében.

Sadiq Khan 2016-ban. Fotó: Ray Tang/Anadolu Agency

A polgármester levele szerint a londoni rendőrségnek eddig 700 millió fontot kellett megtakarítania, és további 380 milliós megtakarítást rendelhetnek el a közeli jövőben, ez pedig a rendőrség erőforrásainak és létszámának megcsappanásához vezethet.

Közben viszont tavaly 6,7 millió fontot költöttek focimeccsek biztosítására, és ennek az összegnek csak alig 5 százalékát kapták vissza a kluboktól. (London.gov.uk)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt