London polgármestere arra kéri a Premier League csapatait, járuljanak hozzá pénzzel a meccseik rendőri biztosításához

Sadiq Khan, London polgármestere levélben fordult a Premier League vezetőségéhet, és arra kérte a brit futballklubokat, hogy járuljanak hozzá anyagilag a meccseik rendőri biztosításához Londonban.

A londoni rendőrségnek éppen több millió fontnyi megszorítással kell szembenéznie, közben viszont továbbra is milliókat kénytelen költeni a nagy focimeccsek biztosítására. A polgármester szerint itt az ideje, hogy a klubok is kiálljanak, és többet tegyenek a szurkolóik biztonsága érdekében.

Sadiq Khan 2016-ban.Fotó: Ray Tang/Anadolu Agency

A polgármester levele szerint a londoni rendőrségnek eddig 700 millió fontot kellett megtakarítania, és további 380 milliós megtakarítást rendelhetnek el a közeli jövőben, ez pedig a rendőrség erőforrásainak és létszámának megcsappanásához vezethet.

Közben viszont tavaly 6,7 millió fontot költöttek focimeccsek biztosítására, és ennek az összegnek csak alig 5 százalékát kapták vissza a kluboktól. (London.gov.uk)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.