A Google-től kirúgott mérnök elhatárolódott az őt sztároló alt-rightosoktól

külföld
2017 augusztus 15., 17:58
comments 331

James Damore-t a múlt héten rúgták ki a Google-től, miután egy tízoldalas kisesszében gyalázta cége vállalati kultúráját, főleg a nők felvételét előnyben részesítő személyzeti politkát. Azzal vádolta a céget, hogy eltapossa a konzervatív ellenvéleményeket, és a cég nem vesz arról tudomást, hogy „a nők biológiailag kevésbé alkalmasak”.

Közben az írással hatalmas sikert aratott az alt-right mozgalomnál, de Damore most elhatárolódott tőlük. A CNN-nek azt mondta

Nem támogatom az alt-rightot. Csak azért mert valaki támogat engem, még nem jelenti, hogy én is támogatom őt.”

Bár az alt-rightosok bejelentették, hogy tüntetéseket szerveznek a Google irodái előtt, de Damore azt mondta, nem fog részt venni ezeken. 

Damore a saját politikai nézeteiről azt mondta, hogy „van egy olyan nagyon erős meggyőződés, miszerint a baloldali ideológia az egyetlen lehetséges ideológia. Pedig képesnek kellene lennünk különböző vélemények kifejtésére is. Én centrista vagyok, ők pedig nácinak hívnak. Ez az igazi probléma.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.