A Google-től kirúgott mérnök elhatárolódott az őt sztároló alt-rightosoktól

2017 augusztus 15., kedd 17:58
335

James Damore-t a múlt héten rúgták ki a Google-től, miután egy tízoldalas kisesszében gyalázta cége vállalati kultúráját, főleg a nők felvételét előnyben részesítő személyzeti politkát. Azzal vádolta a céget, hogy eltapossa a konzervatív ellenvéleményeket, és a cég nem vesz arról tudomást, hogy „a nők biológiailag kevésbé alkalmasak”.

Közben az írással hatalmas sikert aratott az alt-right mozgalomnál, de Damore most elhatárolódott tőlük. A CNN-nek azt mondta

Nem támogatom az alt-rightot. Csak azért mert valaki támogat engem, még nem jelenti, hogy én is támogatom őt.”

Bár az alt-rightosok bejelentették, hogy tüntetéseket szerveznek a Google irodái előtt, de Damore azt mondta, nem fog részt venni ezeken. 

Damore a saját politikai nézeteiről azt mondta, hogy „van egy olyan nagyon erős meggyőződés, miszerint a baloldali ideológia az egyetlen lehetséges ideológia. Pedig képesnek kellene lennünk különböző vélemények kifejtésére is. Én centrista vagyok, ők pedig nácinak hívnak. Ez az igazi probléma.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt