A kárpitot óvta a terhes anyukától az 55-ös busz sofőrje

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

A hatáskörét túllépve, "indokolatlanul szigorúan lépett fel" az 55-ös busz soförje egy 23 éves, várandós, kisgyermekes nővel szemben, ismerte el közleményében a járatot üzemeltető Volánbusz Zrt. A nő kétéves gyermekével a karján pad híján a járdaszegélyen ücsörögve várta Gyálon a buszt, amin a felszállás után a buszvezető mögötti üres székre ült. A sofőr ezt nem hagyta, "láttam, hogy a földön ült, álljon fel azonnal" felszólítással rivalt rá a busz hangosbeszélőjén.

Ezután vita alakult ki az utas és a sofőr között, de akkora, hogy végül rendőrt kellett hívni. Mondjuk mindek, ha a rendőr végül csak azt tanácsolta, hogy forduljanak a BKK-hoz, ami viszont azonnal tovább is irányította a nőt a járatot üzemeltető Volánbuszhoz.

A Volánbusz végül csak azután reagált a történtekre, hogy azt a Bors, majd a lap nyomán a fél magyar sajtó megírta. Közleményükben elismerték, hogy a buszvezető, bár csak a szabályzatnak megfelelően igyekezett végezni a munkáját, indokolatlanul szigorúan lépett fel. A sofőr a vizsgálat során azt mondta, hogy csak a jármű üléskárpitjának tisztaságát szerette volna megőrizni. (Via Bors)