A kárpitot óvta a terhes anyukától az 55-ös busz sofőrje

Budapest
2017 augusztus 16., 03:18
comments 179

A hatáskörét túllépve, "indokolatlanul szigorúan lépett fel" az 55-ös busz soförje egy 23 éves, várandós, kisgyermekes nővel szemben, ismerte el közleményében a járatot üzemeltető Volánbusz Zrt. A nő kétéves gyermekével a karján pad híján a járdaszegélyen ücsörögve várta Gyálon a buszt, amin a felszállás után a buszvezető mögötti üres székre ült. A sofőr ezt nem hagyta, "láttam, hogy a földön ült, álljon fel azonnal" felszólítással rivalt rá a busz hangosbeszélőjén.

Ezután vita alakult ki az utas és a sofőr között, de akkora, hogy végül rendőrt kellett hívni. Mondjuk mindek, ha a rendőr végül csak azt tanácsolta, hogy forduljanak a BKK-hoz, ami viszont azonnal tovább is irányította a nőt a járatot üzemeltető Volánbuszhoz.

A Volánbusz végül csak azután reagált a történtekre, hogy azt a Bors, majd a lap nyomán a fél magyar sajtó megírta. Közleményükben elismerték, hogy a buszvezető, bár csak a szabályzatnak megfelelően igyekezett végezni a munkáját, indokolatlanul szigorúan lépett fel. A sofőr a vizsgálat során azt mondta, hogy csak a jármű üléskárpitjának tisztaságát szerette volna megőrizni. (Via Bors)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.