Ezt már nem ússzuk meg, Szerbiában már építik a kínaiak Belgrádot Budapesttel összekötő vasútvonalát

POLITIKA
2017 augusztus 16., 08:55
comments 140

A Napi.hu értesülései szerint a választások előtt felpöröghet Orbán Viktor egyik álomprojektje, amely Orbán Viktor többi álomprojektjéhez hasonlóan kifejezetten rossz befektetésnek tűnik. A Budapest-Belgrád vasútvonalról van szó, amit kínai hitelből, de végső soron a magyar állam finanszíroz, és amit kínai vállalkozókkal építtetnek. Hogy aztán kínai árukat szállítsanak Európába.

Az üzlettel tényleg csak Kína jár jól, egyelőre azt se tervezik, hogy legalább egy összeszerelő üzemet létesítsenek a vasútvonal mellé, amivel a jövőben már majdnem annyi idő alatt lehet Budapestről Belgrádba jutni, mint egykor a Monarchiában.

A chinadaily, Kína hivatalos többnyelvű újságjának értesülései szerint Szerbiában már novemberben megkezdi a Belgrádtól a magyar határig tartó szakaszának építését, írja a Napi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.