Hope Hicks lett a Fehér Ház új kommunikációs igazgatója

külföld
2017 augusztus 16., 17:31
comments 103

Donald Trump amerikai elnök szerdán Hope Hicks személyében kinevezte a Fehér Ház ügyvezető kommunikációs igazgatóját. 

A 28 éves Hope Hicks az elnök egyik bizalmas munkatársának számít, aki a tavalyi elnökválasztási kampányban is kommunikációs munkatársként dolgozott Donald Trump mellett.

A kinevezéséről nyilvánosságra hozott közlemény szerint Hicks a Fehér Ház szóvivőjével, Sarah Huckabee Sandersszel együttműködve irányítja átmenetileg a kommunikációs igazgatóságot.

link Forrás

A kommunikációs igazgatói posztot korábban Anthony Scaramucci, New York-i bankár töltötte be, őt azonban alig tíz napig tartó megbízatás után az elnök leváltotta és a Fehér Házból is eltávolította.

Hope Hicks és David Bossie, Trump kampányának egyik vezetője
photo_camera Hope Hicks és David Bossie, Trump kampányának egyik vezetője Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Általános vélekedés szerint  Scaramucci megosztó, stílusában rendkívül trágár személyiség volt, és amikor John Kelly korábbi belbiztonsági miniszter átvette a kabinetfőnöki posztot, azonnal megváltak tőle.

A Fehér Ház egyik munkatársa - a Politico című lapnak nyilatkozva - közölte, hogy az elnök nemsokára megnevezi a  tényleges  kommunikációs igazgatót is. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.