Trump elítélte, hogy több városban is eltávolítják a konföderációs szobrokat

2017 augusztus 17., csütörtök 15:43
285

Donald Trump három posztban fejtette ki a véleményét a Twitteren az amerikai konföderációsszobor-döntésekről, miután előbb tüntetők döntöttek ki egy konföderációs szobrot Észak-Karolinában, majd miután egyik este döntött a közgyűlés, éjjel már el is bontották Baltimore konföderációs szobrait. A charlottesville-i erőszak is egy szoborbontás miatti tüntetéssel indult.

Trump most azt írta, hogy szomorú látni, hogy a nagy ország történelmét és kultúráját szétszakítják a szobrok eltávolításával. „Nem tudod megváltoztatni a történelmet, de tanulhatsz belőle. Robert E. Lee, Stonewall Jackson – ki lesz a következő? Washington, Jefferson? Annyira ostoba!” – írta Trump. (Arról, hogy Lee tábornok milyen ember volt, és érdemel-e szobrot, itt írtunk. Az már egy másik kérdés, hogy kell-e, és ha kell, mi alapján kell több mint 100 éves szobrokat eltávolítani.)

Trump szerint a szépség, amit eltávolítanak Amerika városaiból és parkjaiból nagyon fognak hiányozni, és sosem tudják majd megfelelően helyettesíteni azokat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt