Trump elítélte, hogy több városban is eltávolítják a konföderációs szobrokat

külföld
2017 augusztus 17., 15:43
comments 283

Donald Trump három posztban fejtette ki a véleményét a Twitteren az amerikai konföderációsszobor-döntésekről, miután előbb tüntetők döntöttek ki egy konföderációs szobrot Észak-Karolinában, majd miután egyik este döntött a közgyűlés, éjjel már el is bontották Baltimore konföderációs szobrait. A charlottesville-i erőszak is egy szoborbontás miatti tüntetéssel indult.

Trump most azt írta, hogy szomorú látni, hogy a nagy ország történelmét és kultúráját szétszakítják a szobrok eltávolításával. „Nem tudod megváltoztatni a történelmet, de tanulhatsz belőle. Robert E. Lee, Stonewall Jackson – ki lesz a következő? Washington, Jefferson? Annyira ostoba!” – írta Trump. (Arról, hogy Lee tábornok milyen ember volt, és érdemel-e szobrot, itt írtunk. Az már egy másik kérdés, hogy kell-e, és ha kell, mi alapján kell több mint 100 éves szobrokat eltávolítani.)

Trump szerint a szépség, amit eltávolítanak Amerika városaiból és parkjaiból nagyon fognak hiányozni, és sosem tudják majd megfelelően helyettesíteni azokat.

link Forrás
link Forrás
link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.