A Volkswagen szerint munkahelyek ezrei szünnének meg, ha átállnának az elektromos autók gyártására

A Volkswagen személyzeti igazgatója, Karlheinz Blessing szerint nincs realitása azoknak a politikai törekvéseknek, amelyek az elektromos autókra való mihamarabbi átállást sürgetik. Az európai politikában az elektromos autózás amúgy pont a Volkswagen emissziós botránya miatt vált slágertémává, de annyira, hogy választási kampányában még Angela Merkel német kancellár is a váltást sürgette, miközben bírálta is a német gazdaság legjelentősebb szereplőinek számító autógyárakat a botrány miatt.

Blessing szerint az átállás a belső égésű motorokról az elektromos hajtásra akár évtizedekig is tarthat. Nem azért, mert ne állna már most rendelkezésre a megfelelő technológia. Blessing szerint a folyamatot más társadalmi problémák hátráltathatják. Leginkább az, hogy az elektromotorok a belső égésű motoroknál sokkal egyszerűbb szerkezetek, így az elektromos hajtású autókat fele annyi idő alatt lehet legyártani. Ezáltal munkások ezrei válhatnak fölöslegessé az autógyárakban. Blessing szerint az átálláskor ennek a társadalmi következményeit is figyelembe kell venni. (Via MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.