Egy könnyebb magyar sérültje van a barcelonai terrortámadásnak

2017 augusztus 18., péntek 8:50
125

Péntek délelőtt jelentette be Magyar Levente külügyminiszter-helyettes, hogy egy magyar nő könnyebben megsérült Barcelonában a csütörtök esti terrortámadásban. A nő kórházba került, de azóta már kiengedték. Mint kiderült, kartörést szenvedett, a barcelonai főkonzulátus munkatársai személyesen is felvették vele a kapcsolatot, de konzuli segítséget nem kért 

A hvg.hu beszámolója szerint a miniszter-helyettes elmondta, hogy a csütörtök éjszakai cambrilsi merényletben sem tudni arról, hogy lett volna magyar áldozat, de ott még nem közölték a sérültek állampolgárságát. 

Egyben jelezte, a Spanyolországban tartózkodó magyar állampolgárok segítségért a +34 629 745 593-as telefonszámot hívhatják. A minisztérium információi szerint jelenleg mintegy háromezer magyar tartózkodik Katalóniában. 

A csütörtök esti terrortámadásban az eddigi információk alapján legalább 24 ország állampolgárai sérültek meg vagy vesztették életüket.

Arról, hogy mit érdemes tudni az elkövetés módjáról, itt írtunk részletesebben.

UPDATE 12:02: Néhány perce megérkezett a külügyminisztérium válasza a hajnali 6:36-kor megküldött kérdéseinkre. Ebben a bő egy órával ezelőtti sajtótájékoztatón elhangzott információkat ismételték meg. A lényegről már beszámoltunk. A kevésbé lényegi részben Magyar Levente a kormánypropagandába simuló módon arról beszélt, hogy "egyértelmű az összefüggés az illegális migráció és az európai terrorveszély között", bár erre utaló értesülés még nem hangzott el a barcelonai merénylettel összefüggésben. Ellenben az már elhangzott, hogy a korábbi kutatások szerint a Spanyolországban elfogott szélsőséges iszlamisták 90 százaléka Spanyolországon belül radikalizálódott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt