A CNN szerint Gorka lehet a következő, akit Trump kirúg

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A magyar származású, brit állampolgárságú Sebastian Gorka a pénteken kirúgott Steve Bannon beosztottja volt a Fehér Házban. Hivatalos címe szerint Gorka Trump tanácsadója a terrorizmussal kapcsolatos ügyekben, viszont nem tiszta, hogy az újságírókkal folytatott vitákon túl csinál-e bármit a Fehér Házban, múlt vasárnap ugyanis H.R. McMaster nemzetbiztonsági főtanácsadó tisztázta a sajtóval, hogy Gorka nem tagja a Nemzetbiztonsági Tanácsnak sem.

Több amerikai lap, köztük a CNN most arról ír, hogy Bannon kirúgása után Gorka lehet a következő, ő ugyanis annak a Bannon-féle szellemi körnek a tagja, amelyik ugyan sokat tett Donald Trump választási győzelméért, az utóbbi hónapokban fokozatosan kiszorul a Fehér Házból.

Gorkát korábban is sokat cikizte az amerikai sajtó, többnyire azzal támadták, hogy nem megfelelő a képesítése és a tapasztalata ehhez a poszthoz. A CNN-nek nyilatkozó több szakértő is azt mondta, hogy Gorka ugyan sokat tud a terrorizmusról, de ez a tudás néhol erősen hiányos, és valószínűleg Trump inkább a sajtóval szemben bevetendő buldogként tartja maga mellett, mintsem tényleges tanácsadóként.

Gorka ellen szokták felhozni, hogy nem tud arabul, keveset járt muszlim országokban, így nagyon kevés helyi tapasztalata van, és hogy doktori fokozatát az Egyesült Államokban ismeretlen Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte. (CNN)