Hatalmas áramszünet volt Tajvanon, lemond a gazdasági miniszter

külföld
2017 augusztus 19., 12:29
comments 79

Felajánlotta lemondását Cse-Kung Li, Tajvan gazdasági minisztere, mert augusztus 15-én nagyobb áramkimaradás volt az országban. A miniszterelnök szóban elfogadta a lemondást.

photo_camera Tajpej látképe. Fotó: Wikipédia

Az áramszünet majd 7 millió háztartást és üzleteket is érintett, és az iparosodott ország időszakos, de szinte teljes leállásához vezetett. A helyzetet súlyosbította, hogy épp a hőségben ment el az áram, így a légkondik is leálltak. Több lakos panaszkodott is, hogy így kell elviselniük a 32 fokos meleget.

Az áramszünet Tajvan legnagyobb és legfontosabb gyárait nem, vagy csak korlátozottan érintette, és az áramellátást szerdára mindenhol helyreállították. (Reuters, Time)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt