Csalás és hűtlen kezelés miatt börtönre ítélték a Népszabadságot bezárató Heinrich Pecinát, de társaira vallott, így megússza egy felfüggesztettel

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A HVG számolt be hétfő reggel róla, hogy az APA hírügynökség szerint csütörtökön négy bankárt is elítéltek az osztrák Hypo Bank botrányával összefüggésben Klagenfurtban.  Heinrich Pecina, Josef Kircher, Tilo Berlin és Wolfgang Kulterer mind vétkesek hűtlen kezelésben és csalásban.

Fotó: Mohai Balázs/MTI

A magyar médiapiacon a Mediaworks egykori tulajaként, a Népszabadság bezáratójaként és újabban a Russmedia megyei lapkiadó tulajaként, összességében 

a Fidesz-strómanként ismert Pecina megússza felfüggesztettel, miután bűnsegédnek minősítette a bíróság és bevallotta tettét. 

A vád szerint a bank több eurómilliós tételben állított ki hamis számlát a Pecina tulajdonában álló, a Népszabadságot kiadó Mediaworks-t is évekig kezelő Vienna Capital Partners (VCP) nevére. A Mediaworkst Pecina később Mészáros Lőrincnek illetve az Opimus Pressnek értékesítette. 

Pecinát 22 hónap börtönre és közel 300 ezer euró bírság megfizetésére kötelezte a klagenfurti bíróság, amely figyelembe vette, hogy a VCP 3 millió eurót kifizetett kárenyhítés címén. Elfogadta a büntetést, így felfüggesztett büntetése kezdetét vette. 

A Fidesz egyik kedvenc médiaembere épp a hetekben tért vissza a magyar piacra, miután eladta a Mediaworks-t a felcsúti polgármester cégének. Az érdekeltségéhez tartozó Media Development Management Kft. (MDM) vette meg a Russmedia lapkiadóvállalatot,  portfóliójában az Észak-Magyarország, a Kelet-Magyarország és a Hajdú-Bihari Napló újságokkal. 

A lap azt írja, hogy az MKB és a Magyar Takarékszövetkezeti Bank nyújtott hitelt az üzlethez. (HVG)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.