Itt vannak a metrón utazók legidegesítőbb szokásai

2017 augusztus 21., hétfő 9:06
129

Túl szép lenne, hogy a BKK készítsen felmérést arról, vajon a budapesti metrózókat mi idegesíti legjobban a közönségben, viszont a Yougov megcsinálta ugyanezt a London Underground utasaival, és a végeredményt valamennyire talán elfogadhatjuk univerzálisnak is. 

A londoni metró térképe és egy tipikus állomása.

A közvéleménykutató 1500 olyan londonit kérdezett meg, aki rendszeresen, napi szinten használja a földalattit, és az jött ki, hogy

a legidegesítőbb szokás az, amikor valaki úgy próbál felszállni a szerelvényre, hogy nem engedi előtte leszállni a távozókat. 10 londoniból 9 szerint ez idegesítő, 6 szerint ráadásul nagyon. 

A második legidegesítőbbek nem meglepő módon azok, akik nem állnak félre, és ezzel akadályozzák a leszállni igyekvőket. 10-ből 9-et idegesítenek az ajtót elálló utasok, a fele a londoniak találja őket különösen bosszantónak. 

Harmadik helyen azokat a mindenki által ismert törtetők vannak, akik tolakodva próbálnak le- vagy még inkább feljutni a szerelvényre, bízva abban, hogy jobb helyük lesz odabenn. A top10-be befértek még 

  • a szemetelők,
  • a piásan utazók,
  • a hangosan zenét hallgatók,
  • a büdös kaját zabálók,
  • és azok is, akik nem hajlandóak átadni a helyeiket az idősebbeknek illetve a rászorulóknak.  

Érdekesség, hogy felfértek a listára a bámulók és a mozgólépcsőn baloldalt álldogálók is, viszont nincs nyoma a szagos utasoknak. (Yougov)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt