Itt vannak a metrón utazók legidegesítőbb szokásai

közlekedés
2017 augusztus 21., 09:06
comments 129

Túl szép lenne, hogy a BKK készítsen felmérést arról, vajon a budapesti metrózókat mi idegesíti legjobban a közönségben, viszont a Yougov megcsinálta ugyanezt a London Underground utasaival, és a végeredményt valamennyire talán elfogadhatjuk univerzálisnak is. 

A londoni metró térképe és egy tipikus állomása.
photo_camera A londoni metró térképe és egy tipikus állomása.

A közvéleménykutató 1500 olyan londonit kérdezett meg, aki rendszeresen, napi szinten használja a földalattit, és az jött ki, hogy

a legidegesítőbb szokás az, amikor valaki úgy próbál felszállni a szerelvényre, hogy nem engedi előtte leszállni a távozókat. 10 londoniból 9 szerint ez idegesítő, 6 szerint ráadásul nagyon. 

A második legidegesítőbbek nem meglepő módon azok, akik nem állnak félre, és ezzel akadályozzák a leszállni igyekvőket. 10-ből 9-et idegesítenek az ajtót elálló utasok, a fele a londoniak találja őket különösen bosszantónak. 

Harmadik helyen azokat a mindenki által ismert törtetők vannak, akik tolakodva próbálnak le- vagy még inkább feljutni a szerelvényre, bízva abban, hogy jobb helyük lesz odabenn. A top10-be befértek még 

  • a szemetelők,
  • a piásan utazók,
  • a hangosan zenét hallgatók,
  • a büdös kaját zabálók,
  • és azok is, akik nem hajlandóak átadni a helyeiket az idősebbeknek illetve a rászorulóknak.  

Érdekesség, hogy felfértek a listára a bámulók és a mozgólépcsőn baloldalt álldogálók is, viszont nincs nyoma a szagos utasoknak. (Yougov)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.