Már nem gyanúsítják bűncselekménnyel a srácot, aki szólt a BKK-nak, hogy meghackelhető a rendszere

bűnügy
2017 augusztus 21., 14:48
comments 155

Az RTL Híradóban hangzott el, hogy már nem gyanúsítják bűncselekménnyel azt a fiatalembert, aki 50 forintért tudott bérletet venni a BKK online jegyrendszerében.

A 18 éves fiút júniusban reggel otthonról vitték be, hallgatták ki és rabosították a rendőrök, miután jelentette a hibát a Budapesti Közlekedési Központnak. Akkor a hatalmas felháborodásra válaszul a T-Systems Magyarország és a BKK közös közleményben azt írta, a T-Systems Magyarországnak a szigorú belső protokollja szerint az általa fejlesztett rendszerek védelmében egy adott szintet elérő esemény esetében kötelessége a feljelentést megtenni.

Utas a BKK elektronikus bérletét használja Budapesten, a Deák téri metrómegállóban július 18-án.
photo_camera Egy utas a BKK elektronikus bérletét használja Budapesten, a Deák téri metrómegállóban július 18-án. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A TASZ ügyvédje tett panaszt az intézkedés ellen, mivel semmi olyan nem történt, ami veszélyes lett volna a társadalomra. A panaszt az ügyészség elfogadta, és a határozata szerint a 18 éves fiú már nem gyanúsított. (RTL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.