Már nem gyanúsítják bűncselekménnyel a srácot, aki szólt a BKK-nak, hogy meghackelhető a rendszere

Az RTL Híradóban hangzott el, hogy már nem gyanúsítják bűncselekménnyel azt a fiatalembert, aki 50 forintért tudott bérletet venni a BKK online jegyrendszerében.

A 18 éves fiút júniusban reggel otthonról vitték be, hallgatták ki és rabosították a rendőrök, miután jelentette a hibát a Budapesti Közlekedési Központnak. Akkor a hatalmas felháborodásra válaszul a T-Systems Magyarország és a BKK közös közleményben azt írta, a T-Systems Magyarországnak a szigorú belső protokollja szerint az általa fejlesztett rendszerek védelmében egy adott szintet elérő esemény esetében kötelessége a feljelentést megtenni.

Egy utas a BKK elektronikus bérletét használja Budapesten, a Deák téri metrómegállóban július 18-án.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A TASZ ügyvédje tett panaszt az intézkedés ellen, mivel semmi olyan nem történt, ami veszélyes lett volna a társadalomra. A panaszt az ügyészség elfogadta, és a határozata szerint a 18 éves fiú már nem gyanúsított. (RTL)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.