Törvénysértő volt az Auróra bezáratása

politika
2017 augusztus 23., 10:18

Az Auróra klubban működő kerthelyiséget június végén záratta be azonnali hatállyal a Kocsis Máté vezette VIII. kerületi önkormányzat. Az indok az volt, hogy egy két héttel korábban tartott rendőrségi razzia során csekély mennyiségű marihuánát találtak több vendégnél (köztük egy gyógyíthatatlan beteg férfinál, aki a gyógyhatása miatt használja a szert).

Az Aurórát üzemeltető Marom Klub Kft.-t a Helsinki Bizottság képviselte a jogi eljárásban, és most

a Budapest Fővárosi Kormányhivatal jogerősen megsemmisítette a bezárásról szóló önkormányzati határozatot.

A felmerülő körülmények alapján az üzletet nem lehetett volna közbiztonsági érdekből ideiglenesen (legfeljebb egy évre) becsukatni, noha azt a kerületi rendőrség valóban javasolta. A jogszabály szerint ugyanis a vendégek csekély mennyiségű kábítószer birtoklása vagy fogyasztása nem alapozza meg a szórakozóhelyek bezárását.

Ezt írja közleményében a döntésről a Helsinki. A helyet üzemeltető cég most azt fontolgatja, hogy beperlik az önkormányzatot a jogtalan bezárás miatti bevételkiesésért. A hely októbertől nyit újra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.