Törvénysértő volt az Auróra bezáratása

2017 augusztus 23., szerda 10:18
176

Az Auróra klubban működő kerthelyiséget június végén záratta be azonnali hatállyal a Kocsis Máté vezette VIII. kerületi önkormányzat. Az indok az volt, hogy egy két héttel korábban tartott rendőrségi razzia során csekély mennyiségű marihuánát találtak több vendégnél (köztük egy gyógyíthatatlan beteg férfinál, aki a gyógyhatása miatt használja a szert).

Az Aurórát üzemeltető Marom Klub Kft.-t a Helsinki Bizottság képviselte a jogi eljárásban, és most

a Budapest Fővárosi Kormányhivatal jogerősen megsemmisítette a bezárásról szóló önkormányzati határozatot.

A felmerülő körülmények alapján az üzletet nem lehetett volna közbiztonsági érdekből ideiglenesen (legfeljebb egy évre) becsukatni, noha azt a kerületi rendőrség valóban javasolta. A jogszabály szerint ugyanis a vendégek csekély mennyiségű kábítószer birtoklása vagy fogyasztása nem alapozza meg a szórakozóhelyek bezárását.

Ezt írja közleményében a döntésről a Helsinki. A helyet üzemeltető cég most azt fontolgatja, hogy beperlik az önkormányzatot a jogtalan bezárás miatti bevételkiesésért. A hely októbertől nyit újra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt