19 évesen vonul vissza az orosz olimpiai bajnok műkorcsolyázó

sport
2017 augusztus 28., 15:27
comments 94

Mindössze 19 évesen bejelentette visszavonulását Julija Lipnyickaja, az oroszok olimpiai bajnok műkorcsolyázója.

A fiatal sportoló édesanyja a TASZSZ orosz hírügynökségnek elmondta, lánya már áprilisban értesítette döntéséről a szövetséget azt követően, hogy Európában három hónapon át anorexiával kezelték.

Julija Lipnyickaja 2016-ban egy moszkvai versenyen.
photo_camera Julija Lipnyickaja 2016-ban egy moszkvai versenyen. Fotó: ALEXANDER NEMENOV/AFP

Lipnyickaja mindössze 15 évesen volt a szocsi téli olimpiai arca, majd hazai közönség előtt a csapatversenyben aratott sikerével minden idők legfiatalabb orosz téli olimpiai aranyérmese lett.

Lipnyickaja döntése érzékenyen érintheti az oroszokat egy nappal az után, hogy kiderült, az egyéniben ötkarikás címvédő Agyelina Szotnyikova sérülés miatt nem tudja megvédeni februárban olimpiai bajnoki címét a dél-koreai Phjongcshangban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.