Pénzt ígérnek az afrikai kormányoknak, ha megállítják az embereket

külföld
2017 augusztus 28., 09:54
comments 218

A francia elnök, a német kancellár, a spanyol és az olasz miniszterelnök hétfőn két nagy találkozón is egyeztetnek.

Előbb az Afrikából érkező bevándorlókról tárgyalnak, és ehhez elhívták a nigeri, a csádi és a líbiai kormány vezetőit is. Minden jel szerint pénzt ígérnek az európaiak az afrikai kormányoknak, hogy fogják vissza az Európába készülő embereket. Az utóbbi időszakban Nigeren, Csádon és Líbián keresztül érkeznek legnagyobb tömegben bevándorlók Európába. Tavaly ősszel Angela Merkel már adott pénzt az érintett afrikai országoknak. 

Az utóbbi két hónapban egyébként jelentősen, mintegy 50 százalékkal csökkent az érkezők száma, de azt a szakértők nem tudják biztosan, hogy miért. A líbiai parti őrség az európai támogatás miatt valamivel aktívabb lett, és a nigeri kormány is azt állítja, hogy komoly lépéseket tett az embercsempészek ellen, de ezek önmagukban még nem biztos, hogy elegendőek voltak az áradat megfékezésére.

A négy EU-s ország vezetője még hétfő este külön is tárgyal az EU jövőjéről, az eurózóna reformjáról. (france24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.