Az oroszok olcsóbban megépítették a 2018-as vébé fő stadionját, mint amennyit a magyar állam a Puskásra költ

sport
2017 augusztus 29., 20:42
comments 126


photo_camera A  Luzsnyiki Stadion. Fotó: MLADEN ANTONOV/AFP

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester kedden bejelentette, hogy véget ért a jövő évi labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésének és döntőjének otthont adó Luzsnyiki Stadion rekonstrukciója. 

Az eredetileg ott álló stadiont 2013-ben teljesen lerombolták, hogy a helyére megépíthessék az újat. Tulajdonképpen csak a régi homlokzatot hagyták meg. A 81 ezer néző befogadására alkalmas létesítmény felújítása két évig tartott, és 410 millió dollárba, azaz 103 milliárd forintba került.

Kisebb, drágább

Ez nem is rossz teljesítmény ahhoz képest, hogy itthon a Nemzeti Sportközpontok márciusban nettó 142,85 milliárd forintért kötött szerződést a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának tervezésére és kivitelezésére. A tervek szerint a Puskás 67 ezer néző befogadására lesz alkalmas. Az új Puskás Stadionnak a határidő szerint 2019 végére kell felépülnie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.