Kirakták az első elektronikus beléptető kapukat a Deákra

Csütörtök délután a BKK átadta az első beléptető kapukat, amiket az elektronikus jegyekkel lehet majd használni. A 2-es metró Deák Ferenc téri megállójának Sütő utcai kijáratánál helyezték el a tíz kaput. 

Beléptető kapuk a Deákon.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Mivel a kapuk még csak tesztüzemben működnek, így egyelőre jegy nélkül is kinyílnak. Két-három hét múlva viszont letelik a tesztüzem, akkor már csak a metróból kifelé fognak kinyílni. A BKK szerint 2018-ra várható a kapuk részleges beüzemelése. Szóval valójában nem változik semmi, ugyanúgy papír alapú jeggyel és bérlettel lehet utazni, amit megnéznek az ellenőrök, csak pluszban egyre több állomáson lesz felszerelve néhány kapu.

Azt, hogy hány kaput rakjanak az egyes állomásokra, azt a BME-vel közösen, szimulációs tesztekkel állapították meg. A BKK idővel minden állomásra telepít majd kapukat, összesen 810 darabot. Ezen kívül 530 állomási, valamint 11 ezer járművekre kihelyezett érvényesítő készüléket szerelnek fel. (MTI) 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.