Kirakták az első elektronikus beléptető kapukat a Deákra

közlekedés
2017 augusztus 30., 14:13
comments 144

Csütörtök délután a BKK átadta az első beléptető kapukat, amiket az elektronikus jegyekkel lehet majd használni. A 2-es metró Deák Ferenc téri megállójának Sütő utcai kijáratánál helyezték el a tíz kaput.

A Budapesti Közlekedési Központ elektronikus jegyrendszeréhez kapcsolódó beléptetőkapuk a Deák Ferenc téri metróállomás Sütő utcai kijáratánál Budapesten 2017. augusztus 30-án.
photo_camera Beléptető kapuk a Deákon. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Mivel a kapuk még csak tesztüzemben működnek, így egyelőre jegy nélkül is kinyílnak. Két-három hét múlva viszont letelik a tesztüzem, akkor már csak a metróból kifelé fognak kinyílni. A BKK szerint 2018-ra várható a kapuk részleges beüzemelése. Szóval valójában nem változik semmi, ugyanúgy papír alapú jeggyel és bérlettel lehet utazni, amit megnéznek az ellenőrök, csak pluszban egyre több állomáson lesz felszerelve néhány kapu.

Azt, hogy hány kaput rakjanak az egyes állomásokra, azt a BME-vel közösen, szimulációs tesztekkel állapították meg. A BKK idővel minden állomásra telepít majd kapukat, összesen 810 darabot. Ezen kívül 530 állomási, valamint 11 ezer járművekre kihelyezett érvényesítő készüléket szerelnek fel. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.