Kirakták az első elektronikus beléptető kapukat a Deákra

Csütörtök délután a BKK átadta az első beléptető kapukat, amiket az elektronikus jegyekkel lehet majd használni. A 2-es metró Deák Ferenc téri megállójának Sütő utcai kijáratánál helyezték el a tíz kaput. 

Beléptető kapuk a Deákon.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Mivel a kapuk még csak tesztüzemben működnek, így egyelőre jegy nélkül is kinyílnak. Két-három hét múlva viszont letelik a tesztüzem, akkor már csak a metróból kifelé fognak kinyílni. A BKK szerint 2018-ra várható a kapuk részleges beüzemelése. Szóval valójában nem változik semmi, ugyanúgy papír alapú jeggyel és bérlettel lehet utazni, amit megnéznek az ellenőrök, csak pluszban egyre több állomáson lesz felszerelve néhány kapu.

Azt, hogy hány kaput rakjanak az egyes állomásokra, azt a BME-vel közösen, szimulációs tesztekkel állapították meg. A BKK idővel minden állomásra telepít majd kapukat, összesen 810 darabot. Ezen kívül 530 állomási, valamint 11 ezer járművekre kihelyezett érvényesítő készüléket szerelnek fel. (MTI) 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.