Kirakták az első elektronikus beléptető kapukat a Deákra

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Csütörtök délután a BKK átadta az első beléptető kapukat, amiket az elektronikus jegyekkel lehet majd használni. A 2-es metró Deák Ferenc téri megállójának Sütő utcai kijáratánál helyezték el a tíz kaput. 

Beléptető kapuk a Deákon.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Mivel a kapuk még csak tesztüzemben működnek, így egyelőre jegy nélkül is kinyílnak. Két-három hét múlva viszont letelik a tesztüzem, akkor már csak a metróból kifelé fognak kinyílni. A BKK szerint 2018-ra várható a kapuk részleges beüzemelése. Szóval valójában nem változik semmi, ugyanúgy papír alapú jeggyel és bérlettel lehet utazni, amit megnéznek az ellenőrök, csak pluszban egyre több állomáson lesz felszerelve néhány kapu.

Azt, hogy hány kaput rakjanak az egyes állomásokra, azt a BME-vel közösen, szimulációs tesztekkel állapították meg. A BKK idővel minden állomásra telepít majd kapukat, összesen 810 darabot. Ezen kívül 530 állomási, valamint 11 ezer járművekre kihelyezett érvényesítő készüléket szerelnek fel. (MTI) 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 8,5 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.