Kirakták az első elektronikus beléptető kapukat a Deákra

Csütörtök délután a BKK átadta az első beléptető kapukat, amiket az elektronikus jegyekkel lehet majd használni. A 2-es metró Deák Ferenc téri megállójának Sütő utcai kijáratánál helyezték el a tíz kaput. 

Beléptető kapuk a Deákon.Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Mivel a kapuk még csak tesztüzemben működnek, így egyelőre jegy nélkül is kinyílnak. Két-három hét múlva viszont letelik a tesztüzem, akkor már csak a metróból kifelé fognak kinyílni. A BKK szerint 2018-ra várható a kapuk részleges beüzemelése. Szóval valójában nem változik semmi, ugyanúgy papír alapú jeggyel és bérlettel lehet utazni, amit megnéznek az ellenőrök, csak pluszban egyre több állomáson lesz felszerelve néhány kapu.

Azt, hogy hány kaput rakjanak az egyes állomásokra, azt a BME-vel közösen, szimulációs tesztekkel állapították meg. A BKK idővel minden állomásra telepít majd kapukat, összesen 810 darabot. Ezen kívül 530 állomási, valamint 11 ezer járművekre kihelyezett érvényesítő készüléket szerelnek fel. (MTI) 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.