A hatvani tankerület utasította az iskolákat, hogy hívják meg az évnyitókra a fideszes képviselőt, de az exfideszes polgármesternek ne adjanak szót

oktatás
2017 szeptember 01., 10:28
comments 167

Az Index értesülései szerint Hatvani Tankerületi Központ vezetője, Horváth Márta múlt hét csütörtökön összehívta a hatvani iskolák igazgatóit, és „iránymutatást” adott nekik arról, hogy a tanévnyitókra hívják meg Szabó Zsolt államtitkárt, a körzet fideszes országgyűlési képviselőjét, de Horváth Richárd exfideszes polgármestert inkább ne. Ha esetleg már elhívták, és el is megy, akkor ne adjanak neki szót.

Az Index egyik forrása még azt is mondta, hogy az utasítás nem is csak a tanévnyitókra vonatkozott, hanem minden iskolai ünnepségre. Horváth Márta a jelenlévő igazgatóknak Tóth Csabára, a Heves Megyei Közgyűlés fideszes alelnökére hivatkozott, arról beszélt, hogy az utasítás eredetileg politikai vonalról, Tóth Csabától jött.

Az Index kereste a KLIK-et is, ők ezt mondták:

„A tankerületi igazgatótól kapott információink alapján Horváth Márta az ominózus értekezleten arról tájékoztatta az intézményvezetőket a tanévnyitókkal kapcsolatosan felmerült kérdésre válaszolva, hogy minden igazgató azt hív meg a rendezvényre, akit jónak lát. A tankerületi igazgató nem politikai szereplő, a feladata a tankerületi központ illetékességébe tartozó köznevelési intézmények fenntartói feladatainak irányítása. A tankerületi központok szakmai szervezetek, nem foglalkoznak politikai tevékenységgel.”

Az Index úgy tudja, hogy a kérdezősködésük után az igazgatókat újabb egyeztetésre hívták össze, ahol elmondták nekik, hogy csalódtak bennük, amiért kiszivárogtatták a központ kérését.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.