Megnyerte a szerelmesfilmek fesztiválját Az állampolgár

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Vranik Roland filmje, Az állampolgár elnyerte a Love is Folly Nemzetközi Filmfesztivál nagydíját, az Arany Aphroditét, közölte a Filmalap az MTI-vel. A filmfesztiválokon kizárólag szerelmesfilmek versenyeznek, összesen 90 játékfilmet mutatnak be. A várnai fesztivált most rendezték meg huszonötödjére, idén augusztus 25. és szeptember 3. között.

Az állampolgár egy megrázó szerelmi történet, amely amatőr színészekkel, minimalista eszközökkel és sok humorral mutatja be egy másik országba való beilleszkedés emberi oldalát. A forgatókönyvet Vranik Roland közösen írta Szabó Ivánnal, az SZFE tanárával. 

A film remekül szerepel a filmfesztiválokon. A portugáliai Fantasportón a legjobb forgatókönyv díját nyerte el, a kaliforniai Cinequest filmfesztiválon a legjobb filmdráma díját Kaliforniában, Hágában az egyetemisták díjazták, júliusban egy japán filmfesztiválon lett különdíjas

Ács Dániel januárban írt kritikát a filmről, ez volt a véleménye róla:

(...) képzeljenek el egy magyar filmet, amiben a főszereplő (sőt, senki) nem maníros, nem modoros, nem ripacskodik, nincsenek béna teátrális gesztusai, nem üvöltözik, trappol feleslegesen, csak szimplán folyamatosan hiteles és elképesztően érdekes.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.