Megnyerte a szerelmesfilmek fesztiválját Az állampolgár

FILM
2017 szeptember 03., 11:36

Vranik Roland filmje, Az állampolgár elnyerte a Love is Folly Nemzetközi Filmfesztivál nagydíját, az Arany Aphroditét, közölte a Filmalap az MTI-vel. A filmfesztiválokon kizárólag szerelmesfilmek versenyeznek, összesen 90 játékfilmet mutatnak be. A várnai fesztivált most rendezték meg huszonötödjére, idén augusztus 25. és szeptember 3. között.

Az állampolgár egy megrázó szerelmi történet, amely amatőr színészekkel, minimalista eszközökkel és sok humorral mutatja be egy másik országba való beilleszkedés emberi oldalát. A forgatókönyvet Vranik Roland közösen írta Szabó Ivánnal, az SZFE tanárával. 

A film remekül szerepel a filmfesztiválokon. A portugáliai Fantasportón a legjobb forgatókönyv díját nyerte el, a kaliforniai Cinequest filmfesztiválon a legjobb filmdráma díját Kaliforniában, Hágában az egyetemisták díjazták, júliusban egy japán filmfesztiválon lett különdíjas

Ács Dániel januárban írt kritikát a filmről, ez volt a véleménye róla:

(...) képzeljenek el egy magyar filmet, amiben a főszereplő (sőt, senki) nem maníros, nem modoros, nem ripacskodik, nincsenek béna teátrális gesztusai, nem üvöltözik, trappol feleslegesen, csak szimplán folyamatosan hiteles és elképesztően érdekes.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.